Καβάλα: Σε πλήρη εξέλιξη το 27ο Διεθνές Σκακιστικό OPEN

12:37 8/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την εβδομάδα στο αμφιθέατρο της ΠΕ Καβάλας το 27ο Διεθνές Σκακιστικό OPEN, το οποίο όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας.

Θα διαρκέσει έως και το ερχόμενο Σάββατο 11 Αυγούστου. Πρόκειται για ένα τουρνουά στο οποίο μετέχουν πάνω από 300 σκακιστές και σκακίστριες από 17 χώρες του εξωτερικού (Αρμενία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γεωργία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Ισλανδία και για πρώτη φορά, Κίνα, Κύπρος, Μολδαβία,

Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία, Τσεχία) και φυσικά την Ελλάδα. Μεταξύ των Ελλήνων σκακιστών αγωνίζεται και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου. Τα χρηματικά έπαθλα των αγώνων, συνολικά, θα φτάσουν στις 8 χιλ. ευρώ, με τον πρώτο νικητή να παίρνει 2.500 ευρώ, τον δεύτερο 1.200 ευρώ και τον τρίτο 700 ευρώ, ενώ χρηματικές αμοιβές θα υπάρχουν μέχρι την 12η θέση καθώς και για τις 3 πρώτες γυναίκες, τους 3 πρώτους του β΄ ομίλου και των ειδικών κατηγοριών.

Η διοργάνωση του Διεθνούς Σκακιστικού OPEN, από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα αλλά και από τις πιο σημαντικές στην Ευρώπη-, είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας των μελών του σκακιστικού ομίλου της Καβάλας, σε συνεργασία με το δήμο της Καβάλας και της Περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα