Καβάλα: Παράσταση περίπατος στον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων

13:53 8/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με έναν περίπατο-περιήγηση-διείσδυση στο τοπίο, στην ποίηση και στο δράμα, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, την ώρα της δύσης του ήλιου, παρουσιάζεται σε περιορισμένο κοινό η παράσταση του 60ου Φεστιβάλ Φιλίππων «Οιδίπους Δοκιμές κάτω απ’ την προσωπίδα ένα κενό».

Τρεις ηθοποιοί (Μαρία Καλλιμάνη, Άγγελος Σκασίλας, Χρυσάνθη Αυλωνίτη) κι ένας μουσικός (Μανούσος Πλουμίδης) στα ίχνη του Οιδίποδα, του τραγικού ήρωα που βαίνει προς ανάληψη. Δοκιμές επί τόπου στο υλικό

των τραγωδιών που αφηγούνται το μύθο του (Οιδίπους Τύραννος – Οιδίπους επί Κολωνώ) αλλά και μια απόπειρα συνάντησης με το Σεφερικό ποιητικό βλέμμα.
Η σκηνοθεσία είναι της Σύλβιας Λιούλιου.
Η παράσταση είναι ένας περίπατος μέσα στον αρχαιολογικό χώρο διάρκειας 1 ώρας και 15 λεπτών περίπου.
Ώρα συνάντησης: 19.00.
Τόπος: Τα εκδοτήρια των εισιτηρίων του θεάτρου απ’ όπου οι εθελοντές του φεστιβάλ θα οδηγήσουν τους θεατές στο σημείο έναρξης (απόσταση 7 λεπτών με τα πόδια). Προτείνονται παπούτσια περιπάτου και καπέλα.
Λόγω της φύσης της παράστασης ο αριθμός των θεατών είναι περιορισμένος (150 άτομα) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δήλωση συμμετοχής στο ταμείο του Φεστιβάλ στο κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα