Καβάλα: Κίνδυνος μείωσης των δρομολογίων για Θάσο

10:07 11/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον κίνδυνο να δημιουργηθεί το ίδιο πρόβλημα με αυτό του Μάϊου στο ωράριο δρομολογίων Κεραμωτής- Θάσου, επισημαίνει με επιστολή στον υπουργό ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Τότε, σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα, τα δρομολόγια σταματούσαν νωρίς σε σχέση με τις απαιτήσεις της τουριστικής κίνησης και έτσι το υπουργείο ενέκρινε την προσθήκη επιπλέον δρομολογίων. Το ίδιο πρέπει να γίνει έγκαιρα, επισημαίνει ο κ.Μαρκόπουλος, λαμβανομένου υπόψη ότι από 18/9 τα δρομολόγια από και προς τη Θάσο μειώνονται σημαντικά.
Το

Υπουργείο Ναυτιλίας, ιδιαίτερα καθυστερημένα με την 191733/05-17 απόφαση, ενέκρινε την προσθήκη δρομολογίων στην γραμμή Θάσου – Κεραμωτής, επεκτείνοντας την ώρα εκτέλεσης του τελευταίου δρομολογίου από τη Θάσο και την Κεραμωτή κατά δύο ώρες (20.30 από Θάσο και 21.30 από Κεραμωτή). Η ρύθμιση αυτή ικανοποίησε την περασμένη άνοιξη τους κατοίκους της Θάσου, τα ξενοδοχεία, τα τουριστικά γραφεία, τις πτήσεις που διακινούν τον ομαδικό τουρισμό προς το νησί της Θάσου κ.ο.κ. Ανάλογη ρύθμιση πρέπει να ισχύσει από 18/9 μέχρι την 31/10.
Με την ευκαιρία, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, τονίζει ότι εκκρεμεί η υλοποίηση της δέσμευσης του υπουργού για νομοθετική ρύθμιση με την οποία, η αρμοδιότητα ρύθμισης των εντός νομού δρομολογίων θα μεταφερθεί στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και στις Περιφερειακές Ενότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα