Καβάλα: Αύξηση των υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας την εποχή του κορονοϊού

12:38 16/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον αριθμό των υποθέσεων που υποστηρίζει μέσα σε έναν χρόνο κλήθηκε να διαχειριστεί την περίοδο του κορονοϊού το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του δήμου Καβάλας, από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 2020.

Μέσω και της γραμμής υποστήριξης πολιτών για την Covid-19 που δημιούργησε ο δήμος Καβάλας, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 105 υποθέσεις, με 98 νέες υποδοχές και πολλές παλαιές συμβουλευόμενες. Εξήντα υποθέσεις αφορούσαν ενδοοικογενειακή βία.

Η προσπάθεια που κατέβαλαν

τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών να διαχειριστούν τις υποθέσεις ήταν πιο δύσκολη την περίοδο της καραντίνας, με σημαντικά εμπόδια, λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών αλλά και της αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων.

Την εμπειρία τους μοιράστηκαν με άλλα Συμβουλευτικά Κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, συμμετέχοντας στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στη Βουλή των Ελλήνων.

Για τη δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του δήμου Καβάλας, μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, η κοινωνιολόγος Σοφία Μπένου και η κοινωνική λειτουργός Αθηνά Μπενάζη, διευκρίνισαν ότι η στήριξη που παρέχει μπορεί να γίνεται ανώνυμα ή επώνυμα, από την ίδια τη γυναίκα που αντιμετωπίζει πρόβλημα, είτε από το περιβάλλον της. Κάλεσαν οποιονδήποτε γνωρίζει ή υποψιάζεται ότι μια γυναίκα βιώνει ενδοοικογενειακή βία, να επικοινωνήσει μαζί της και να την ενημερώσει για την ύπαρξη του Κέντρου.

«Μην αγνοούμε τον κίνδυνο, η πανδημία θα περάσει, η κακοποίηση, όμως, θα παραμείνει», είναι το μήνυμα που στέλνουν.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καβάλα, Αύξηση,kavala, afxisi