Καταδίκη για τους διαρρήκτες του Βόρειου Άξονα

06:16 5/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ποινές κάθειρξης 6,5 ετών επέβαλλε το Μεικτό Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων σε δύο άτομα που κατηγορούνταν ότι με άλλους 4 είχαν στήσει συμμορία και είχαν προχωρήσει σε 88 διαρρήξεις σε σπίτια στο βόρειο άξονα από το Κολυμβάρι μέχρι και το Ρέθυμνο!

Οι διαρρήξεις είχαν γίνει από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι τον Απρίλιο του 2017 όταν και συνελήφθησαν στο λιμάνι της Σούδας ενώ προσπαθούσαν να μεταβούν στην Αθήνα.

Οι δύο καταδικασθέντες σε 6,5 χρόνια που είχαν καταδικαστεί σε μεγαλύτερες ποινές πρωτόδικα οδηγήθηκαν

πίσω στη φυλακή αφού κρίθηκαν ένοχοι για τις κατηγορίες των διαρρήξεων και της σύστασης συμμορίας, ενώ οι υπόλοιποι 4 κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο οι διαρρήκτες έμπαιναν σε σπίτια και καταστήματα και στόχευαν μόνο σε χρήματα και σε χρυσαφικά. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε από αστυνομικό είχαν μαζί τους και ένα ορυκτό με το οποίο μπορούσαν να καταλάβουν αν τα χρυσαφικά που εντόπιζαν μέσα στο σπίτι ήταν αξίας ή όχι. Στη συνέχεια μετέφεραν τα χρυσαφικά στην Αθήνα όπου και τα έλιωναν και στη συνέχεια μέσω κλεπταποδόχων διακινούσαν το χρυσάφι. – Μαρίνα Μανδακάκη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα