Καστοριά: Σύνδεση του Νοσοκομείου με το δίκτυο οπτικών ινών

14:12 22/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του και στην επίλυση λειτουργικού χαρακτήρα προβλημάτων , με την προοπτική και της ψηφιοποίησης βασικών τομέων στο Νοσοκομείο Καστοριάς , θα συμβάλλει η σύνδεση του Νοσοκομείου με το Μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καστοριάς

Βασίλης Αντωνιάδης , ανέφερε ότι «η προγραμματική σύμβαση του έργου που έχει υπογραφεί με τον ΟΤΕ, αναμένεται να παραδοθεί σε 5 περίπου μήνες και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν».

Το Νοσοκομείο Καστοριάς βρίσκεται σε απόσταση 1530 μέτρων από το δίκτυο οπτικών ινών του Δήμου Καστοριάς και το έργο της σύνδεσης του θεωρείται «πολύ σημαντικό», αφού θα αναβαθμίσει άμεσα τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου προς τους πολίτες, αλλά και τους ασθενείς.

Η προγραμματική σύμβαση έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στις 38.000 ευρώ, με το έργο να χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων ΚΑΠ 2018 της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς .

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα