Καρδίτσα: Επιτάχυνση των αρδευτικών έργων από τον Δέδε

10:52 28/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το μεγάλο ζήτημα των αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών έργων που έχει ανάγκη ο νομός Καρδίτσας, παρουσίασαν στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Γ. Δέδε, οι Βουλευτές Ν. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππας, Χ. Κατσαβριά – Σιωροπούλου και Π. Βράντζα, στην συνάντηση που έγινε στην Αθήνα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διοικητής του Γ. Ν. Καρδίτσας κ. Β. Βαρελάς, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κ. Μιχαλάκης.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε

στα αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά έργα καθώς και στα μεγάλα έργα υποδομής της Καρδίτσας, με γνώμονα τον αποτελεσματικό σχεδιασμό για την ταχύτερη δυνατή ανάπτυξη του Νομού. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του αρδευτικού δικτύου Ταυρωπού (προϋπολογισμού 12,5 εκατ. Ευρώ), καθώς και η έναρξη της μελέτης που αφορά στο αρδευτικό της Λίμνης Σμοκόβου (προϋπολογισμού 3,5 εκατ. Ευρώ). Επιπλέον, ο κ. Δέδες ανακοίνωσε την επικείμενη χρηματοδοτική ενίσχυση του Δήμου Πλαστήρα με το ποσό των 400.000 Ευρώ, ως προς την αντιμετώπιση των φαινομένων κατολίσθησης στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Περαιτέρω, στη συνάντηση τέθηκε και το ειδικότερο ζήτημα των κτηριακών εγκαταστάσεων του Ειδικού Σχολείου, καθώς και της κατασκευής αμφιθεάτρου στο Μουσικό Σχολείο, σε συνεννόηση και συνεργασία με την αρμόδια εταιρεία Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών.

Τέλος, συμφωνήθηκε και η άμεση αντιμετώπιση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υποδομές του Νοσοκομείου Καρδίτσας, που αποτελεί τον βασικό πυλώνα περίθαλψης του Νομού, με γνώμονα την εξασφάλιση του λειτουργικότερου και ασφαλέστερου δυνατού περιβάλλοντος για ασθενείς και εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι τα επί μέρους ανωτέρω ζητήματα, θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, αντικείμενο και της επικείμενης επίσκεψης του Υπουργού Υποδομών κ. Χ. Σπίρτζη, στην Καρδίτσα, την επόμενη Κυριακή και Δευτέρα.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας
Γραφείο Τύπου

Keywords
Τυχαία Θέματα