Καρδίτσα: Εκδήλωση για το μνημειακό συγκρότημα τύμβου Καστά Αμφίπολης

15:08 12/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκδήλωση με την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στις 11 το πρωί, στο Παυσίλυπο με θέμα το μνημειακό συγκρότημα τύμβου Καστά Αμφίπολης. Διοργανώνεται από την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας
με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσα, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, του Δήμου Καρδίτσας και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παραχωρήθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη

Τσιάκου. Αρχικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών κ. Βασίλης Τσαντήλας ευχαρίστησε την κ. Περιστέρη για την αποδοχή της πρόκλησης, «προκειμένου να παρουσιάσει τα αρχαιολογικά και ιστορικά ευρήματα από την ανασκαφή, που πρόβαλλαν τον ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας στην παγκόσμια κοινή γνώμη». Ευχαρίστησε τους χορηγούς, θεσμικούς και επιχειρήσεις, που συμβάλλουν στη διοργάνωση της εκδήλωσης και ακολούθως ανέφερε: «Η Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών συνεχίζει 35 χρόνια μια τεράστια προσπάθεια με ουσιαστικά αποτελέσματα για την ανάδειξη της ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των Αγράφων καθώς και την αναστροφή της πεποίθησης ότι τα Άγραφα είναι «άγονη γραμμή», αφού η Αγραφιώτικη ζώνη είναι ο μικρότερος χώρος στην Ελλάδα με τη μεγαλύτερη οικονομική συμβολή στην εθνική και τοπική οικονομία χάρη στον υδάτινο πλούτο που ρέει στη Θεσσαλία και την Αιτωλοακαρνανία».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος έκανε λόγο για μια σημαντική εκδήλωση «σε μια εποχή που η ιστορία παραχαράσσεται». Συμπλήρωσε ότι η ανάδειξη της ιστορίας είναι σημαντική για το μέλλον ενός λαού καθώς «οι λαοί που δεν τιμούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι στη λήθη και την απαξίωση»
Τέλος ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι δεν είναι τυχαίο το ενδιαφέρον όλων των κρατών για τα ευρήματα του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη και στάθηκε στο μέγεθος της προσφοράς και στην προσωπικότητα της κ. Περιστέρη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
• 10:45 π.μ. Προσέλευση
• 11:00 π.μ. Προσφωνήσεις – Χαιρετισμοί (Ουρ. Σούφλα – Κ. Πεσλής)
•11.20 π.μ. Ομιλία της Αρχαιολόγου κ. Περιστέρη Κατερίνας με θέμα: “Μνημειακό ταφικό συγκρότημα Τύμβου Καστά Αμφίπολης”
•Ερωτήσεις

Στη διοργάνωση συμμετέχουν και στηρίζουν οι φορείς:
• Σύλλογος Πολυτέκνων Καρδίτσας
• Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Καρδίτσας
• Κέντρο Έρευνας “Εν Χορώ”
• Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων
• Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου “Ο Καραϊσκάκης”
• Φυσιολατρικός Όμιλος Καρδίτσας.

ΧΟΡΗΓΟΙ: Καντερές Αλέξανδρος, Βιβλιοπωλείο “ΠΑΙΔΕΙΑ”, ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ Ο.Ε., Κτήμα ΧΑΛΙΛΗ, Αναψυκτήριο ΘΕΟΥ Πλαζ Πεζούλας, La Fiamma, Πρ. Καυσίμων ΔΗΜΑΚΗΣ, Welcome ΖΟΡΜΠΑΣ Ο.Ε., ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ Βιοτεχνία Συστ. Σκίασης, ΟΙΚ. ΓΑΪΤΑΝΙΔΗ, Οινοποιείο ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ, Catering ΤΑΤΣΙΟΥ, Αρτοποιεία ΑΠ. ΛΑΠΠΑ, Πρατ. Καυσίμων ΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, 18 Γράδο, Ακτινολογικό Εργαστήριο ΜΠΑΤΖΙΑΚΑ Δ.-ΠΡΑΤΖΟΥ Θ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα