Καναδάς: Φορέστε μάσκα και αποφύγετε τα φιλιά κατά τη διάρκεια του σεξ, λέει κορυφαία γιατρός

19:03 3/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Το σεξ μπορεί να είναι κάτι πολύπλοκο στην εποχή του κορονοϊού, ειδικά για εκείνους που δεν έχουν έναν σταθερό σύντροφο με τον οποίο να συζούν ή για εκείνους των οποίων ο ερωτικός σύντροφος κινδυνεύει περισσότερο από τον κορονοϊό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής αξιωματούχος του τομέα δημόσιας υγείας του Καναδά Τερέζα Ταμ, η οποία κάλεσε τα ζευγάρια να φορούν μάσκες στη διάρκεια του σεξ ώστε να αποφευχθεί η διασπορά της COVID-19.

«Η λιγότερο επικίνδυνη σεξουαλική δραστηριότητα στην διάρκεια της πανδημίας περιλαμβάνει μονάχα τον εαυτό σας», συμβουλεύει η Ταμ.

Αλλά για όσους Καναδούς επιλέξουν να έχουν σεξουαλικές επαφές με σύντροφο με τον οποίο δεν συζούν, η Ταμ προτείνει να «αποφεύγουν τα φιλιά και την επαφή πρόσωπο με πρόσωπο ή την εγγύτητα».

Πρώτα θα πρέπει να καθιερωθεί μια σχέση εμπιστοσύνης, ενώ οι σύντροφοι θα πρέπει να σκεφτούν το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας που καλύπτει την μύτη και το στόμα, λέει η Ταμ.

Η επικεφαλής αξιωματούχος επισημαίνει ότι υπάρχει μια «πολύ μικρή πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού μέσω του σπέρματος ή των κολπικών εκκρίσεων».

«Ωστόσο, ακόμη κι αν δεν εμφανιστούν συμπτώματα, η σεξουαλική δραστηριότητα με καινούργιους συντρόφους αυξάνει τον κίνδυνο να μολύνει ή να μολυνθεί κανείς με τον ιό μέσω στενής επαφής, όπως του φιλιού», προσθέτει.

Στον Καναδά ο αριθμός κρουσμάτων του κορονοϊού ανήλθε χθες Τετάρτη σε 129.705, περιλαμβανομένων 9.171 θανάτων.

Σχεδόν το 90% όσων νόσησαν έχουν ιαθεί.

Πηγή: edition.cnn.com, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα