Καλαμάτα: Θετικός ο Νίκας στην πρόταση Μητσοτάκη για τον ΕΝΦΙΑ

14:37 18/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην ΕΡΤ Καλαμάτας φιλοξενήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Ο κ.Νίκας αναφέρθηκε στις περιοχές και τα κτίσματα του δήμου, που έχουν περάσει στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και τόνισε πως «Τα ακίνητα αυτά θα περάσουν στους δανειστές ως εγγύηση, καθώς αυτό είναι πλέον νόμος του κράτους. Αν δεν πληρώσουμε το χρέος

μας θα τα πάρουν και θα τα κάνουν ότι θέλουν γιατί δεν ισχύει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.Εκείνο που πρέπει είναι να αγωνιστούμε όλοι να αποφευχθούν αυτά και ο τρόπος είναι ένας: Να έχει μια ομαλή πορεία η χώρα σε πολιτικό οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο ώστε να πληρώνει τα χρέη της»
Για τον μεσσήνιο υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, ο δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε για μια ακόμα φορά τη θετική του άποψη και τον ευχαρίστησε για τη βοήθεια που έχει παράσχει στην πόλη και υπογράμμισε πως ο ιδιωτικός τομέας και η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι η βασική προϋπόθεση στο να πάει η χώρα μπροστά.
‘Οσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ και την πρόταση του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, να περάσει στους δήμους, ο κ.Νίκας επεσήμανε πως κάτι τέτοιο ισχύει διεθνώς και κάποτε θα γίνει και στη χώρα μας, εάν θέλουμε δυνατή τοπική αυτοδιοίκηση η οποία να είναι και υπεύθυνη για την διαχείριση των οικονομικών.
«Τάσσομαι υπέρ της οικονομικής ενδυνάμωσης της αυτοδιοίκησης κι αυτό μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από τον ΕΝΦΙΑ», τόνισε ο κ.Νίκας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα