Καλαμάτα: Κομποστοποίηση, ανταλλαγή σπόρων και δημιουργία στο Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα

10:08 25/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια ημέρα, αφιερωμένη στο Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης Καλαμάτας, στην Τράπεζα Σπόρων του Αγροκτήματος και στην εικαστική δημιουργία με φυσικά υλικά, θα είναι αυτή η Κυριακή (27/11) για το Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα(στη Νέα Είδοδο της πόλης).

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση: «Σας προσκαλούμε στο αγρόκτημά μας για να γνωριστούμε, να χαλαρώσουμε , να φάμε και να πιούμε μαζί μέσα από ενα συλλογικό πικ νικ

στο χτήμα, να ανταλλάξουμε απόψεις , να παίξουμε ελεύθερα στη φύση, να εξερευνήσουμε την κομποστοποίηση, να μάθουμε πώς να μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, όπου και αν βρισκόμαστε , να εξερευνήσουμε την Τράπεζα Σπόρων, να ανταλλάξουμε παραδοσιακούς σπόρους, να μάθουμε για τον κύκλο του φυτού και να δημιουργήσουμε σπορόφυτα, να δημιουργήσουμε εικαστικά έργα απο φυσικά και άλλα υλικά, και γενικά ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΜΕ , ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ!».

Όποιος θέλει μπορεί να προσφέρει φαγητό ή ποτό για το συλλογικό μας τραπέζι
Όποιος θέλει μπορεί να φέρει να ανταλλάξει σπόρους παραδοσιακούς, αφοοὐ τους έχει συσκευάσει αναγράφοντας είδος και ημερομηνία συλλογής/αποξήρανσης
Όποιος θέλει μπορεί να μας βοηθήσει στην προετοιμασία της εκδἠλωσης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που θα είναι ανοιχτή για το κοινό, η εικαστικός Βασιλική Κατέρη επίσης, θα οδηγήσει όλα τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά σε ένα δημιουργικό εικαστικό εργαστήριο, αυτοσχεδιασμού με υλικά της φύσης. Στο εργαστήρι αυτό θα χρησιμοποιηθεί η πρώτη ύλη που θα συγκεντρώσουν τα παιδιά, από τη φύση με κύριο γνώμονα για την επιλογή τους τη φαντασία. Υλικά που μπορούμε να μαζέψουμε είναι Άμμος, πηλός, στάχτη, πετρούλες, κλαδιά, καρποί δέντρων, κλπ. Επίσης, φύλα και άνθη μπορούν να χρησιμοποιηθουν ως φυσικές χρωστικές. Το βιωματικό αυτό εργαστήρι έχει ως σκοπό να αναδείξει την μεγαλειώδη επιρροή και συμβολή της φύσης στην τέχνη. Χρήσιμο είναι να όσοι θέλουν να το παρακολουθήσουν να φέρουν μαζί τους κάποιο από τα παραπάνω υλικά, ξεχωριστά από τα υλικά που θα έχουμε στο χτήμα.

•Πληρ.2721022505, 6972755079Ό

Keywords
Τυχαία Θέματα