Καμπανάκι εκκίνησης στον αναμορφωμένο στίβο του Σταδίου Νεάπολης

17:06 6/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Καμπανάκι… εκκίνησης σήμανε για τον νέο, αναμορφωμένο στίβο του Δημοτικού Σταδίου Νεάπολης, που τέθηκε στη διάθεση των πολιτών, μετά την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου και την τοποθέτηση νέου ταρτάν. Το γεγονός έγινε δεκτό με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τους πρώτους αθλούμενους, που είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις νέες υποδομές, «εγκαινιάζοντας» τα νέα κουλουάρ.
«Πρόκειται για ένα αθλητικό στολίδι που όμοιό του δεν υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή. Δημιουργήθηκε μια νέα

σύγχρονη αθλητική υποδομή υπερτοπικής σημασίας, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη όχι μόνο του διασυλλογικού αθλητισμού αλλά και στην ασφαλή άθληση όλων των συμπολιτών και συνδημοτών μας», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.
«Ένα ακόμη έργο με αρκετές ιδιαιτερότητες και χωρίς καμία απολύτως έκπτωση στο θέμα της ποιότητας ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Τεχνική Υπηρεσία», σημείωσε από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αντώνης Σαουλίδης, ενώ ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών Δημήτρης Απατσίδης επισήμανε την ανάγκη «όλοι, αθλούμενοι και μη, να σεβαστούμε αυτό το αθλητικό στολίδι και να αποφύγουμε κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει ζημιές».
Ο νέος αγνωστικός στίβος του Δημοτικού Σταδίου Νεάπολης είναι πλέον στη διάθεση των πολιτών, που μπορούν να τον χρησιμοποιούν κατά τη χειμερινή περίοδο καθημερινά από τις 7 το πρωί ως τις 10 το βράδυ. Συγκεκριμένα, οι διάδρομοι-κουλουάρ 1-2-3 θα χρησιμοποιούνται από τους αθλητές των συλλόγων, ο διάδρομος Νο4 από τους δρομείς-αθλούμενους και οι διάδρομοι 5-9 από τους αθλούμενους πολίτες-περιπατητές.
Ταυτόχρονα, «εγκαινιάζεται» ο νέος αγωνιστικός χώρος του γηπέδου με τη διεξαγωγή του πρώτου επίσημου ποδοσφαιρικού αγώνα, την ερχόμενη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, με τη διεξαγωγή του αγώνα Α.Σ. Νεάπολης-Αστραπή Μεσαίου, στις 11.30 π.μ. στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣΜ.
Οι εργασίες ανακατασκευής και ανακαίνισης του στίβου ολοκληρώθηκαν με την τοποθέτηση νέου ταρτάν, τελευταίας γενιάς, με οργανωμένη υποδομή που περιλαμβάνει ακόμη και την αποτροπή της ανάπτυξης μικροοργανισμών, το οποίο από κοινού με τα καινούργια κουλουάρ στίβου γύρω από τον αγωνιστικό χώρο σηματοδότησαν την ολική αναμόρφωση του γηπέδου.
Έχουν προηγηθεί εργασίες τοποθέτησης σύγχρονου φυσικού χλοοτάπητα, ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του χώρου των κερκίδων, δημιουργώντας σε αυτές ειδικούς χώρους, κατάλληλα διαμορφωμένους και εξοπλισμένους για την ανάπτυξη και άλλων δραστηριοτήτων.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου (αντικατάσταση χλοοτάπητα, ταρτάν/κουλουάρ, ανακατασκευή κερκίδων, τοποθέτηση καθισμάτων και σκέπαστρου, διαμόρφωση χώρων γραφείων και αθλητισμού, περίφραξη, τοιχίο αντιστήριξης, δημιουργία αναψυκτηρίου, βελτιωτικές εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο κ.λπ.), αγγίζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχουν εξασφαλιστεί εξολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα