Κ. Αρβανίτης: «Άνοιξε ο δρόμος για ουσιαστική συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

13:18 3/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην συμπλήρωση του ενός χρόνου από την διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη χώρα αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης κατά την εισήγηση του στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ της Αρκαδίας, στο δημαρχείο της Τρίπολης.

Ο κ. Αρβανίτης διαπιστώνει μια τεράστια ύφεση που δεν οφείλεται στον κορωνοιό, αύξηση

της ανεργίας, και παραδειγματική αποτυχία στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Για την Αρκαδία όπου περιόδευσε για δύο μέρες ο κ. Αρβανίτης, τόνισε ότι είχε σημαντικές συναντήσεις με δημάρχους και φορείς, άκουσε και κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τέτοια προβλήματα είναι η διαχείριση των απορριμμάτων , η μεταλιγνιτική εποχή, η δημιουργία καταστήματος κράτησης στη Μεγαλόπολη, προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αθλητικά σωματεία και οι ομάδες, εργαζόμενοι σε φορείς διαχείρισης, θέματα των ΑΜΕΑ, μείωση εσόδων.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι άνοιξε δρόμους για ουσιαστική συνεργασία και επικοινωνία με τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η περιοδεία του κ. Αρβανίτη, όπως τόνισε ο κ. Στάικος, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, εντάσσεται στην «γενικότερη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που οδεύει στην επόμενη μέρα με ενεργητική εσωτερική και εξωτερική πολιτική με ένα πρόγραμμα Γέφυρα καθώς η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας θα είναι το βασικό στοιχείο ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Πετρόπουλος, πρώην υπουργός Εργασίας, προέβλεψε δύσκολες μέρες για τα εργασιακά ζητήματα και αυτά της οικονομικής δραστηριότητας, έκανε λόγο για επισφαλής εργασία σε κεντρικό επίπεδο, καθόλου δικαιώματα, φθηνή εργατική δύναμη και αυτό που γίνεται προσπάθεια να επιτευχθεί είναι να υπάρξει σύγκλιση μισθών.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρβανίτης, Άνοιξε, Τοπική Αυτοδιοίκηση,arvanitis, anoixe, topiki aftodioikisi