Ισπανία-Καταλονία: Ένταση, επεισόδια, τραυματισμοί – Ψήφισε ο Πουτζεμόντ

12:14 1/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόντ ψήφισε τελικά στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της επαρχίας από την Ισπανία, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Καταλονίας το 73% των εκλογικών τμημάτων λειτουργεί.

Η ισπανική κυβέρνηση αναγκάστηκε χωρίς να το θέλει να στείλει την αστυνομία για να σταματήσει το δημοψήφισμα

για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το οποίο έχει καταλήξει μια φάρσα, σχολίασε ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην επαρχία αυτή Ένρικ Μίγιο.

Σκοπός της αστυνομίας και της εθνοφρουράς που επενέβησαν στα εκλογικά κέντρα της Καταλονίας ήταν να κατασχέσουν το υλικό για τη διεξαγωγή του απαγορευμένου από τη Μαδρίτη δημοψηφίσματος και δεν έχουν στόχο τους ανθρώπους που πάνε να ψηφίσουν, εξήγησε ο Μίγιο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάτι που δεν θέλαμε», τόνισε.

Αναφερόμενος στη σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης της Καταλονίας ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο βρουν ανοικτό στην περιοχή τους, ο Μίγιο επεσήμανε: «πρόκειται για μια απάτη, για μια φάρσα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που αλλάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού 45 λεπτά πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ,

Σχετική ειδηση: Ισπανία-Καταλονία: Η αστυνομία εισέβαλε στο εκλογικό κέντρο που θα ψήφιζε ο Πουτζεμόντ

Keywords
Τυχαία Θέματα