Ηράκλειο: Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό από την έκθεση «Grekland Panorama» στη Στοκχόλμη

10:11 22/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονο ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι Σουηδοί για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Κρήτη, κατά την διάρκεια της έκθεσης «GREKLAND PANORAMA» που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Stockholmsmassan της Στοκχόλμης, με την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, Κατά την διάρκεια της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε από 17 έως

19 Μαρτίου, η Περιφέρεια προέβαλε τις πλούσιες επιλογές που προσφέρει το νησί στους επισκέπτες.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Πελαγία Πετράκη, οι Σουηδοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ «οι κρατήσεις και στη σκανδιναβική αγορά παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση».
Οι μετέχοντες από την Κρήτη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τάσεις της σκανδιναβικής αγοράς, μέσα από τις επαφές τους με τους Σκανδιναβούς τουριστικούς φορείς, ενώ το περίπτερο της Κρήτης αποτέλεσε πόλο έλξης μεγάλου αριθμού επισκεπτών και δημοσιογράφων, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την Κρήτη και παράλληλα απόλαυσαν την κρητική φιλοξενία.

Το περίπτερο επισκέφθηκαν επίσης, ο Δημήτριος Τουλούπας, πρέσβης στη Σουηδία και ο Παύλος Μούρμας, διευθυντής του ΕΟΤ Σκανδιναβίας.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Πελαγία Πετράκη και στελέχη των τμημάτων τουρισμού Λασιθίου και Ηρακλείου.

«Η συστηματική παρουσία της Περιφέρειας στις εκθέσεις του τουρισμού, έχει στόχο τη διαφήμιση και προβολή της Κρήτης και τη στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας του νησιού μας, ανέφερε η κ. Πετράκη.

Επίσης σημείωσε, πως η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια, αποδίδει καρπούς και τα μηνύματα για τη φετινή σεζόν είναι πολύ θετικά.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της έκθεσης υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή της Σητείας, όπου φέτος, πρώτη χρονιά, ξεκινούν απ’ ευθείας πτήσεις από Στοκχόλμη προς το αεροδρόμιο της πόλης. Για την προώθηση της συγκεκριμένης πτήσης βρισκόταν στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, ο δήμαρχος Σητείας, Θεόδωρος Πατεράκης και ο πρόεδρος των ξενοδόχων Σητείας, Γιάννης Κακουράκης. – ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα