Ηράκλειο: Προσυνεδριακές δράσεις για τη διάχυση της φιλοσοφίας

21:58 17/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα: «Εκπαίδευση και πολιτισμός: Σχέσεις και προοπτικές», η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, διοργανώνει κύκλο προσυνεδριακών δράσεων, ανοιχτών στο κοινό, με στόχο τη διάχυση της φιλοσοφίας και των στόχων του συνεδρίου με έμφαση στη διαλεκτική σχέση εκπαίδευσης και τέχνης.

Η εναρκτήρια δράση

θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο «Πειραματικό Θέατρο» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου με την ομιλία του καλλιτέχνη Ross Daly με θέμα: «Το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος, η μουσική και η πραγματική ανάπτυξη», ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η εκδήλωση θα κλείσει με ένα μουσικό πρόγραμμα από τον Ross Daly και τους συνεργάτες του.

Στο μεταξύ η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανταποκρινόμενη στα αιτήματα συνέδρων, αποφάσισε να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής εργασιών έως και τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 και να αναμορφωθούν οι διαδικασίες υποβολής εργασιών, δεδομένου ότι το συνέδριο και οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν από 20 έως 22 Απριλίου.
Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή προσκεκλημένοι ομιλητές του συνεδρίου, μεταξύ άλλων, είναι ο γενικός γραμματέας υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γεώργιος Αγγελόπουλος, ιστορικοί καθηγητές πανεπιστημίων, καθώς και ο σύμβουλος εκπαίδευσης και ανάπτυξης του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου Μουρατιάν Ζαμπέλ. –ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα