ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε Λύκειο του Τέξας – Αναφορές για 8-10 νεκρούς, συνελήφθη ο δράστης (video)

19:43 18/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένοπλος άνοιξε πυρ το πρωί της Παρασκευής στο Λύκειο του Σάντε Φε, στην κομητεία Γκάλβεστον, στο Τέξας, δήλωσαν αστυνομικές πηγές στο CBS News. Για οχτώ έως δέκα νεκρούς έκανε λόγο ο Εντ Γκονζάλεζ, σερίφης της κομητείας του Χάρις, η οποία έστειλε ενισχύσεις στην κομητεία του Γκάλβεστον. Στην πλειονότητά τους είναι μαθητές. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας μαθητής του σχολείου έχει συλληφθεί και κρατείται. Οι αστυνομικές αρχές της

κομητείας Χάρις διεξάγουν έρευνες για να εντοπίσουν τυχόν εκρηκτικούς μηχανισμούς στον χώρο του Λυκείου. Οι αστυνομικές αρχές της κομητείας Χάρις εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στον χώρο και περιμετρικά του Λυκείου της Σάντα Φε.

«Πιθανοί εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στο σχολείο και γύρω από αυτό. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την εξουδετέρωσή τους» ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η σχολική περιφέρεια.

#UPDATE There have been explosive devices found in the high school and surrounding areas adjacent to the high school. Because of the threat of explosive items, community members should be on the look-out for suspicious packages and anything that looks out of place.

— Santa Fe ISD (@SantaFeISD) May 18, 2018

Ένα δεύτερο άτομο έχει συλληφθεί, ενώ ένας τραυματίας αστυνομικός δέχεται τις πρώτες βοήθειες, ανέφερε στο twitter ο Σερίφης της επαρχίας Χάρις Εντ Γκονζάλεζ.

One is in custody, a second one detained. An injured police officer is being treated, the extent of his injuries are unknown.

— Ed Gonzalez (@SheriffEd_HCSO) May 18, 2018

«Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Τέξας. Οι πρώτες αναφορές δεν δείχνουν καλές. Ο Θεός να μας ευλογεί όλους» έγραψε στο twitter o πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

School shooting in Texas. Early reports not looking good. God bless all!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 18, 2018

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό KTRK στο Χιούστον, αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι πυροβολισμοί έπεσαν σε μάθημα καλλιτεχνικών. Ο ίδιος μάρτυρας είπε ότι είδε μια κοπέλα να πυροβολείται στο πόδι.

Τo σχολικό συγκρότημα ανέφερε στην επίσημη σελίδα του στο facebook ότι υπάρχουν «επιβεβαιωμένοι τραυματισμοί» χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε ένα βίντεο που προβλήθηκε σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται αστυνομικοί να συνοδεύουν μαθητές εκτός του κτιρίου και κατόπιν να τους υποβάλλουν σε σωματικό έλεγχο αναζητώντας τυχόν όπλα.

Περιπολικά και τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή η οποία έχει αποκλειστεί.

Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό πυροβολισμών τις τελευταίες επτά μέρες και το 22ο από την αρχή της χρονιάς στις ΗΠΑ.

Πηγή: abcnews.go.com, cbsnews.com, edition.cnn.com, click2houston.com, Γαλλικό Πρακτορείο, dailymail.co.uk

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα