ΗΠΑ: Ερευνήτρια έγινε φίλη με 200 κολιμπρί

12:18 13/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με περισσότερα από 200 κολιμπρί, τα οποία κάνουν την εμφάνιση τους στην πανεπιστημιούπολη του UCLA, στις ΗΠΑ, έχει γίνει φίλη η Μέλανι Μπαρμπόνι, βοηθός ερευνήτρια, ηφαιστειολόγος.

Η ίδια, χάρη στην εξειδίκευσή της είναι σε θέση να αναλύσει τις λεπτομέρειες για την ηφαιστειακή δράση του

Σουφριέρ στη νήσο Σάντα Λουσία στην Καραϊβική. Ωστόσο, μέσα στο ακαδημαϊκό περιβάλλον είναι γνωστή και για τις φιλίες της με ένα σωρό ιδιαίτερα πουλιά.

Ένα νέκταρ από νερό και ζάχαρη είναι αρκετό για να προσελκύσει τα κολιμπρί, που όχι μόνο ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Μέλανι, αλλά αναγνωρίζουν και τις καλές της προθέσεις αφού κάθονται ακόμα και πάνω στο χέρι της όταν αυτή το ακουμπάει στο χείλος μιας ταΐστρας.

Η ερευνήτρια καλλιέργησε τη φιλία της με τα 200 πουλιά για αρκετό χρονικό διάστημα, όπως λέει η ίδια. Χρειάστηκαν δύο χρόνια προτού η Μέλανι και τα πτηνά αναπτύξουν κάποιο είδος «επικοινωνίας». Τώρα, η ερευνήτρια δεν διανοείται να πάει κάπου μακριά, αφήνοντας τους φίλους της «απότιστους».

Η Μέλανι Μπαρμπόνι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελβετία, όπου δεν υπάρχουν κολιμπρί. «Το παιδικό μου όνειρό ήταν να δω κολιμπρί. Φανταστείτε τη χαρά μου όταν ανακάλυψα πως η καινούργια μου δουλειά θα με έφερνε στο Λος Άντζελες, όπου όλο τον χρόνο κολιμπρί πετούν ένα γύρω» έγραψε στη στήλη με τις ειδήσεις του τμήματος.

Η αγάπη της ερευνήτριας για τα συγκεκριμένα πουλιά οδήγησε και άλλους συναδέλφους της από το ίδιο τμήμα, (που αφορά τις επιστήμες για τη μελέτη της Γης και του διαστήματος – Department of Earth, Planetary and Space Sciences), στο να τοποθετήσουν επίσης ταΐστρες για τα κολιμπρί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα