ΗΠΑ: Αριθμός – ρεκόρ γυναικών υποψηφίων για την Γερουσία

21:40 8/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αριθμός ρεκόρ γυναικών διεκδικεί την είσοδό του στο αμερικανικό Κογκρέσο τον Νοέμβριο, μια αύξηση που καταγράφεται έπειτα από μια χρονιά που σημαδεύτηκε από το κίνημα #MeToo και τη δυσπιστία απέναντι στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Έπειτα από ένα νέο γύρο προκριματικών εκλογών στις ΗΠΑ χθες, Τρίτη βράδυ, περισσότερες από 180 γυναίκες, τουλάχιστον, θα διεκδικήσουν μια έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών.

«‘Το

2018 αριθμεί επίσης τις περισσότερες γυναίκες που έλαβαν το χρίσμα για θέσεις κυβερνήτη» με τουλάχιστον 11 υποψήφιες, ανέφερε με ικανοποίηση το ειδικευμένο κέντρο μελετών Center for American Women and Politics (CAWP).

Αρκετές υποψήφιες που μετέχουν σε εκλογικές αναμετρήσεις τις οποίες έχουν αρκετές πιθανότητες να κερδίσουν, προέρχονται από μειονότητες που ακόμη υπο-εκπροσωπούνται στο αμερικανικό Κογκρέσο. Ανάμεσά τους, η Δημοκρατική Ρασίντα Τλάιμπ που εξελέγη χθες στο Μίσιγκαν, η οποία θα μπορούσε να είναι η πρώτη ή μια από τις πρώτες μουσουλμάνες που εισέρχονται στη Βουλή.

Αρκετές Ινδιάνες επίσης μετέχουν στις εκλογές. Ουδεμία Ινδιάνα έχει εκλεγεί ποτέ στο αμερικανικό Κογκρέσο», υπογραμμίζει το CAWP.

Το κύμα των υποψηφίων γυναικών καταγράφεται μεσούσης της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, η έναρξη της θητείας του οποίου σφραγίστηκε από μια ιστορική διαδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, τη Women’s March, τον Ιανουάριο του 2017. Το κύμα των γυναικείων υποψηφιοτήτων στις εκλογές υπογραμμίζει επίσης μήνες αλλεπάλληλων κατηγοριών για παρενόχληση και βιασμό σε βάρος προσωπικοτήτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα