ΗΠΑ: Ακυρώνονται τα μουσικά Φεστιβάλ Coachella και Stagecoach λόγω κορονοϊού

16:43 2/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τα μουσικά Φεστιβάλ Coachella και Stagecoach δεν θα πραγματοποιηθούν εξαιτίας του κορονοϊού. Οι αρχές της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ ακύρωσαν τις δημοφιλείς εκδηλώσεις για το 2021, στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Kαι τα δύο μουσικά Φεστιβάλ προσελκύουν «εκατοντάδες χιλιάδες παρευρισκόμενους από πολλές χώρες», γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Λόγω

της πανδημίας, ο υπεύθυνος Δημόσιας Υγείας, Δρ. Cameron Kaiser υπέγραψε (στις 29 Ιανουαρίου) διάταγμα για τη δημόσια υγεία, για την ακύρωση του Coachella Valley Music and Arts και του Stagecoach Country Music Festival που προγραμματίζονταν για τον Απρίλιο του 2021. Ανυπομονούμε να διοργανωθούν ξανά οι εκδηλώσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ίδιου του αρμόδιου για την κομητεία Ριβερσάιντ στο Twitter.

Due to the pandemic, Public Health Officer Dr. Cameron Kaiser today (Jan. 29) signed a public health order canceling Coachella Valley Music and Arts, Stagecoach Country Music festivals planned for April 2021. We look forward to when the events may return.

— Dr. Cameron Kaiser (@RivCoDoc) January 29, 2021


«Εάν εντοπιζόταν κρούσμα της Covid-19 σε αυτά τα φεστιβάλ, το φάσμα και ο αριθμός των παρευρισκόμενων και η φύση του χώρου θα καθιστούσε ανέφικτο, αν όχι αδύνατο, να παρακολουθηθούν όσοι μπορεί να είχαν τεθεί σε κίνδυνο», εξήγησε ο  Kaiser.

Οι Rage Against the Machine, οι Run the Jewels, η Megan Thee Stallion, η Lana Del Rey, ο Calvin Harris, ο Travis Scott, ο Thom Yorke, ο 21 Savage, ο συνθέτης, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Danny Elfman, ήταν μόνο μερικοί από τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες του περσινού Φεστιβάλ Coachella, το οποίο επίσης ματαιώθηκε λόγω του κορονοϊού, αφού πρώτα είχε αναβληθεί για τον Οκτώβριο του 2020. Το ίδιο είχε συμβεί πέρσι και με το φημισμένο φεστιβάλ Κάντρι μουσικής, Stagecoach Festival.

Δεδομένης της πανδημίας, οι περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ανά τον κόσμο (συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κλπ.) αναβάλλονται, ματαιώνονται ή πραγματοποιούνται διαδικτυακά.

Πηγές: deadline.com/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Associated Press

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα