Ημερίδα επιχειρηματικότητας στην Καλαμαριά

14:34 7/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Κέντρο Στήριξης και Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «Επιχειρείν» της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμαριάς θα πραγματοποιήσει Ημερίδα Επιχειρηματικότητας την ερχόμενη Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 στις 17:30, με θέμα: «Η Εκπαίδευση της Επιχειρηματικότητας και η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη: Η Σύνδεση, τα Κενά και οι Προοπτικές Εξέλιξης”. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου -κτίριο πολιτιστικών δραστηριοτήτων (Καραμαούνα 1-Πλατεία Σκρα) και περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες.
Στη διάρκεια της πρώτης θεματικής με πρώτο σκέλος «Εκπαίδευση της

Επιχειρηματικότητας: Η χρησιμότητα και τα εργαλεία της Επιτυχίας της» θα μιλήσουν ο Διευθυντής του Κέντρου Σταδιοδρομίας, Απασχολησιμότητας & Επιχειρηματικότητας του Κολλεγίου City University of Sheffied Βασίλειος Τσουλής ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Καλλιέργεια επιχειρηματικής κουλτούρας, εκπαίδευσης & προετοιμασία για μελλοντικούς επιχειρηματίες». Στη συνέχεια, το λόγο θα πάρει η καθηγήτρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ & Ηλεκτρονικού Επιχειρείν του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Διευθύντρια του εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων & Ηλεκτρονικού Επιχειρείν – ISeBlab, Μάρω Βλαχοπούλου και θα ακολουθήσει ο υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Χρήστος Ζιάκης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «START UP ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Χαρακτηριστικά και αλληλεπίδραση με το οικοσύστημα της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα».
Στο δεύτερο σκέλος, με αντικείμενο ανάπτυξης «Ο ρόλος των υπηρεσιών και των κέντρων στήριξης της Επιχειρηματικότητας στη διαδικασία της δια βίου εκπαίδευσης», θα μιλήσουν ο Νεοκλής Στάμκος, Chief Financial του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης(ΚΕΠΑ) με θέμα «Στόχοι και Επιδιώξεις των μικρών και εν δυνάμει επιχειρηματιών μέσω της δια βίου μάθησης» και ο Κώστας Τραμαντζάς, στέλεχος ανάπτυξης της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Διαχειριστής Ο.Κ. Thess, ο οποίος θα αναλύσει το θέμα «Η προ-θεσμοκοιτίδα ΟΚ! Thess και οι υπηρεσίες που παρέχει στο οικοσύστημα καινοτομίας της Θεσσαλονίκης».
Στη διάρκεια της δεύτερης θεματικής με αντικείμενο «Το Επιχειρείν στην πράξη: Ελλείψεις και Ευκαιρίες μέσα από την εκπαίδευση της Επιχειρηματικότητας» θα μιλήσει ο Συμεών Ναλμπάντογλου, Co Founder της Start-up εταιρείας GOZONE, Διεθνής Εκπαιδευτής Windsurf & Προπονητής Ιστιοπλοΐας της σχολής Active Spot Club με θέμα «Start-up: Βρες το ‘κενό’ στην αγορά σου» και ο Παναγιώτης Κατσαούνης, Μοριακός Γενετιστής MSc, Επιχειρηματίας, Founder της Metabio με θέμα: “Start up διαδρομές & εμπειρίες”.
Μετά την ολοκλήρωση των θεματικών ενοτήτων οι συμμετέχοντες θα θέσουν ερωτήματα στους ομιλητές και θα ακολουθήσει συζήτηση. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο αναπληρωτής Πρύτανης Οικονομικών του ΑΠΘ Νικόλαος Βαρσακέλης και ο διευθυντής της ΚΕΔΚΑ Χριστόδουλος Κουτσουλιάνος.
Δήλωση συμμετοχής στα e-mail: [email protected], [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα