Ηλεκτρονικό δημοπρατήριο για τα αγροτικά προϊόντα

18:11 12/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα τρόπο για να διατηρείται η προστιθέμενη αξία των αγροτικών προϊόντων και να μη χάνεται στους μεσάζοντες αποτελεί το ηλεκτρονικό δημοπρατήριο, το οποίο αξιοποιώντας την τεχνολογία μπορεί να στηρίξει το εισόδημα των αγροτών και να ανοίξει αγορές για τα προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα. Αυτό υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης με αφορμή την παρουσία του στη Λάρισα, προκειμένου να μιλήσει στην

εκδήλωση που συνδιοργανώνεται σήμερα στις 8:30 μμ στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου με θέμα: «Το ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο μια σύγχρονη μορφή εμπορικών συναλλαγών».

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον δήμο Τυρνάβου και το Επιμελητήριο Κιλκίς με την υποστήριξη του Πανεπαγγελματικού Σωματείου Αμπελώνα και εντάσσεται στα πλαίσιο της προσπάθειας να ενημερωθούν οι παραγωγοί και οι επιχειρήσεις της περιοχής που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των αγροδιατροφικών προϊόντων για το Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο e-Auction Market, ένα μοναδικό, καινοτόμο εργαλείο, που δημιούργησε και διαθέτει εντελώς δωρεάν το Επιμελητήριο του Κιλκίς προς όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς της χώρας.
Όπως ανέφερε ο κ. Τονικίδης το ηλεκτρονικό δημοπρατήριο δημιουργήθηκε από το Επιμελητήριο Κιλκίς με την αξιοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος και μπορεί να βοηθήσει τους αγρότες να ενισχύσουν το εισόδημά τους. «Πρόκειται για μια ηλεκτρονική σελίδα, όπου ο καθένας μπορεί να παρουσιάσει το προϊόν του και τα χαρακτηριστικά του και να το δουν υποψήφιοι αγοραστές απ’ όλο τον κόσμο. Η διαδικασία είναι απλή και με την σύναψη της συμφωνίας εκδίδεται ένα έγγραφο πιστοποίησης της συναλλαγής, το οποίο διαθέτει και νομική βαρύτητα».
Keywords
Τυχαία Θέματα