Ίκαροι: Πικρή ήττα στο φινάλε

21:54 20/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα Φάρσαλα σταμάτησε η νικηφόρα πορεία των Ικάρων στη Β εθνική κατηγορία.

Οι «κυανοκίτρινοι» γνώρισαν την δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα από τον Γ.Σ. Φαρσάλων με 75-73 και υποχώρησαν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στο κλειστό των Φαρσάλων έσπασαν καρδιές μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όπου η τοπική ομάδα κατάφερε να κάμψει την σθεναρή αντίσταση των Ικάρων μόλις 3,8’’ πριν την λήξη κερδίζοντας με σκορ 75-73. Οι «κυανοκίτρινοι» υπερέβαλαν εαυτούς… στο τελευταίο δεκάλεπτο και με μαχητική διάθεση ανέτρεψαν

διαφορά 8 πόντων, ενώ κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους ένα λεπτό πριν το φινάλε.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Οι Ίκαροι μπήκαν πολύ καλά επιθετικά όπως κάνουν σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, έχοντας την πρωτιά στην συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία, προβληματίζοντας έτσι τους γηπεδούχους, που ήθελαν να ανοίξουν το παιχνίδι από νωρίς. Οι δυο ομάδες βάδιζαν πόντο-πόντο, με τα Φάρσαλα να προηγούνται στο τέλος, 22-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «κυανοκίτρινοι» συνέχισαν να επιτίθενται με όποιον τρόπο ήθελαν, κάνοντας πάρτι κάτω από το αντίπαλο καλάθι, σκοράροντας με όλους τους πιθανούς τρόπους. Το πρόβλημα όμως ήταν στην άμυνα, που σε τίποτα δεν θύμιζε το σφιχτό παιχνίδι –σήμα κατατεθέν- που παίζουν οι Ίκαροι στα περισσότερα παιχνίδια. Το ημίχρονο έκλεισε στο +1 για τους Σερραίους με σκορ 41-40.

Στην τρίτη περίοδο, τα Φάρσαλα με την ορμή από το ένθερμο αλλά κόσμιο κοινό τους, παρέσυραν του Ικάρους στο παιχνίδι τους και με τους παίκτες που στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά… Αναγνωστόπουλο Γ. και Νικολόπουλο, «βομβάρδισαν» τους Ικάρους έξω από την γραμμή των 6.75 και κατάφεραν να προηγηθούν 62-54, βάζοντας δύσκολα στους Ικάρους.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η μαχητική ψυχή των παικτών του Στέργιου Ποργιόπουλου και ο σχεδιασμός της αντεπίθεσης «επί πινάκι» βρήκε εφαρμογή από όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν και κατάφεραν με ένα εντυπωσιακό 10-0 να κάνουν το εις βάρος τους -8, +2 (62-64) παγώνοντας το κλειστό των Φαρσάλων. Η αντεπίθεση είχε και συνέχεια διευρύνοντας το επιμέρους σερί στο 15-2 και τους Ικάρους να προηγούνται 69-64. Κάπου εκεί το επιθετικό κρεσέντο σταμάτησε και τα σημάδια της κόπωσης από την υπερπροσπάθεια άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους, σε αυτό το σημείο οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στο ματς με σωστή κυκλοφορία της μπάλας και ένα λεπτό πριν το τέλος ενώ οι Ίκαροι προηγούνταν στο σκορ 73-70, κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την αμυντική αδράνεια στο μαρκάρισμα του ακίνδυνου Χρήστου Αναγνωστόπουλου και στο τέλος με ένα καλάθι-μαχαιριά από το Νικολόπουλο σε διείσδυση, πήραν το ματς, αφήνοντας την Σερραϊκή ομάδα μόνο με την ικανοποίηση της αντίδρασης αλλά με την γεύση της πικρής ήττας.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ:

Δεκάλεπτα: 22-21, 40-41, 62-54, 75-73

Διαιτητές: Σιμητόπουλος-Κοϊμτζόγλου

ΦΑΡΣΑΛΑ (Πέρκος): Νικολόπουλος 22 (5), Σαββίδης 7 (1), Αναγνωστόπουλος Χ. 7 (1), Σιόλογκας 12, Αναγνωστόπουλος Γ. 27 (2), Ντίνος, Συνετός, Λούτας, Λιούπης, Τέλλιος, Μακρής.

ΙΚΑΡΟΙ Σ. (Ποργιόπουλος): Δαλαγκόζης 2, Γρίψιος 8 (2), Γεωργιανός 7(1), Γκάτζιας 15 (1), Φώτογλου 12, Κακιούζης 22, Θολιώτης 7 (1), Σιδερίδης, Μιχαηλίδης, Κούτζιας, Στρατής, Τοπάλης.

Β’ Εθνική – 7η Αγωνιστική

Χαρίλαος Τρικούπης – Ανατόλια 66-61
Χαλκηδόνα – Μαχητές Πειραματικού Πεύκων 72-63
Στρατώνι – Ερμής Λαγκαδά 66-68
Φάρσαλα – Ίκαροι Σερρών 75-73
Γέφυρα – Τιτάνες Παλαμά 61-59
Πευκοχώρι – Ασπίδα Ξάνθης 70-59
Ελίμεια – Καβάλα 55-74

Ρεπό: Αγρίνιο

Επόμενη Αγωνιστική 8η (26/11/2017)
Μαχητές Πειραματικού Πεύκων – Χαρίλαος Τρικούπης
Ερμής Λαγκαδά – Χαλκηδόνα
Ίκαροι Σερρών – Στρατώνι (στις 18:00 στο ΕΑΚ Σερρών)
Φάρσαλα – Γέφυρα
Αγρίνιο – Πευκοχωρι
Ασπίδα Ξάνθης – Ελίμεια
Καβάλα – Τιτάνες Παλαμά

Ρεπό: ΣΑΑΚ Ανατόλια

Keywords
Τυχαία Θέματα