Ικαρία: Ο Δήμος δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης

10:31 3/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 29 Μαΐου του 2017 στην 8η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο θέμα σχετικά με την υλοποίηση των διατάξεων του N.4369 -2016 και των εφαρμοστικών εγκυκλίων-διαδικασία αξιολόγησης- από τον Δήμο Ικαρίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:
Δεν συναινούμε και δεν εφαρμόζουμε την αξιολόγηση που προωθεί το αρμόδιο Υπουργείο και η κυβέρνηση. Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τις αποφάσεις τους (Απεργία-Αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά στην «αξιολόγηση» ΑΔΕΔΥ/ ΠΟΕ –ΟΤΑ

/ ΣΕΔΙΦ) .
Το δημοτικό συμβούλιο εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο να δώσει σχετική εντολή στις διευθύνσεις του Δήμου για αποχή από τη συγκεκριμένη διαδικασία.
Διεκδικούμε πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με προσλήψεις προσωπικού σε μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς ιδιωτικοποιήσεις. ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΣΔΙΤ».

Η δημοτική αρχή τονίζει με έγγραφο της, σήμερα 3/10/2017 ότι: «Η παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου(89/2017), μας δεσμεύει και ως Διοίκηση του Δήμου θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και τα δικαιώματά τους. Δεν εφαρμόζουμε την αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση και το αντίστοιχο υπουργείο. Ως Δημοτική Αρχή καλέσαμε σε σύσκεψη το Σωματείο των Δήμων μας για το θέμα αυτό αφού μας κοινοποιήθηκε σχετική με το θέμα απόφαση τους. Το σωματείο των εργαζομένων αντιτίθενται στην υπόψη αξιολόγηση και μας ενημέρωσαν ότι προχωράνε σε προκήρυξη απεργίας – αποχής μέσα από την Γ.Σ, από κάθε διαδικασία εφαρμογής της.
Στηρίζουμε, γιά άλλη μια φορά, τις αποφάσεις τους (Απεργία-Αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά στην «αξιολόγηση» ΑΔΕΔΥ/ΠΟΕ–ΟΤΑ /ΣΕΔΙΦ) και συντασσόμαστε με τις θέσεις του λαϊκού κινήματος προασπίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

Keywords
Τυχαία Θέματα