Η θέση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για τις θέσεις γιατρών στις ΜΕΘ

18:24 24/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Θέση στο θόρυβο που έχει προκληθεί για την προκήρυξη των 10 θέσεων γιατρών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, πήρε με ανακοίνωση της η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τονίζοντας πως η προκήρυξη έγινε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει οι επίμαχες ειδικότητες Παθολογίας και Αναισθησιολογίας δεν συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα προκήρυξη, λόγω έλλειψης τους σε τοπικό επίπεδο και ειδικά της αναισθησιολογίας που παρουσιάζεται ακόμα

και σε πανευρωπαϊκό. Στην περίπτωση που η προκήρυξη συμπεριελάμβανε τις συγκεκριμένες ειδικότητες – σημειώνει η ΥΠΕ- θα ήταν υπαρκτός ο κίνδυνος αποδυνάμωσης αναισθησιολογικών τμημάτων και μείωσης αριθμού χειρουργικών επεμβάσεων ή ακόμα και κλεισίματος ήδη υπάρχουσας ΜΕΘ σε νοσοκομείο του νησιού, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία όλων των πολιτών της Κρήτης.

Στο μεταξύ η Υγειονομική Περιφέρεια δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Δημήτρη Γεωργόπουλου από τη θέση του συντονιστή των ΜΕΘ Κρήτης, εκτιμώντας πως προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας και στη βέλτιστη αντιμετώπιση της πανδημίας στην Κρήτη. Ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ είχε παραιτηθεί χθες από τη θέση του συντονιστή, επειδή η προκήρυξη απέκλεισε  τις ειδικότητες παθολόγων και αναισθησιολόγων με αποτέλεσμα, όπως ανέφερε, έμπειροι εντατικολόγοι να μην μπορούν να προσληφθούν στο νοσοκομείο.

Παρέμβαση στο θέμα της προκήρυξης των νέων θέσεων γιατρών στις ΜΕΘ έκαναν και οι αναισθησιολόγοι των νοσοκομείων της Κρήτης. Σε ανακοίνωση τους χαρακτηρίζουν απαράδεκτο τον αποκλεισμό των αναισθησιολόγων από την προκήρυξη, καθώς, όπως υποστηρίζουν, η απόφαση της ΥΠΕ αντίκειται στην αρχή της ισοτιμίας με την οποία η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίζει τους πολίτες και κυρίως αποκλείει ικανούς γιατρούς από νευραλγικές κλινικές και τμήματα των νοσοκομείων όπου αντιμετωπίζονται ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα