Η τελετή λήξης της ρεγγάτα Brindisi – Κέρκυρα

21:05 11/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την τελετή λήξης στην Κέρκυρα, ολοκληρώθηκε ένας από τους πιο γνωστούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες ανοικτής θαλάσσης της Μεσογείου, η Ρεγγάτα Μπρίντιζι Κέρκυρα που ήδη συμπλήρωσε 33 χρόνια από την πρώτη χρονιά που διοργανώθηκε.

Φέτος, σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής όσον αφορά τα ελληνικά σκάφη, τουλάχιστον για την τελευταία δεκαετία, αφού ξεπέρασαν

τα 11, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων ιστιοπλόων ήταν μεγαλύτερος των 800 αθλητών με προέλευση την Ιταλία, το Ιόνιο, τη Μ. Βρετανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Κροατία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η 33η Ρεγγάτα που ενώνει το μεγάλο ιταλικό λιμάνι με το νησί της Κέρκυρας σε μία απόσταση περίπου 110 ναυτικών μιλίων, είχε και φέτος εξαιρετική επιτυχία αφού σχεδόν 120 σκάφη από την Ιταλία αλλά και πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης έλαβαν μέρος για να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε μία δύσκολη, επίπονη αλλά πολύ όμορφη διαδρομή που, ανάλογα με το σκάφος και τον καιρό, μπορεί να διαρκέσει από 18 έως και 33 ώρες! Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι από ελληνικής πλευράς, την καλύτερη θέση πέτυχε το σκάφος RUSH με κυβερνήτη το Μιχάλη Τσατσόπουλο που βγήκε τέταρτο στην κατηγορία του με μικρή διαφορά και από τους τρεις προπορευόμενους.

Τον αγώνα συνδιοργανώνουν ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μπρίντιζι και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μαρίνας Γουβιών, ενώ από ελληνικής πλευράς τη διοργάνωση στηρίζουν τόσο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όσο και ο Δήμος Κέρκυρας. Χορηγός επικοινωνίας, ήταν η ΕΡΤ.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα