«Η σκυλίσια ζωή δεν είναι όνειρο, είναι εφιάλτης» (video)

14:18 23/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο πληθυσμιακός έλεγχος των αδέσποτων ζώων προστατεύει τα ζώα και τη δημόσια υγεία» είναι το μήνυμα που επιχειρούν να μεταδώσουν το Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, μέσα από το σποτ που προβάλλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Της Τζένης Χαραλαμπίδου

Η προστασία και ο έλεγχος των αδέσποτων ζώων είναι ευθύνη των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό, το Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων παρέχει αφιλοκερδώς υπηρεσίες στείρωσης αδέσποτων σε όλη την Ελλάδα.

Πιο
πολλά τα αδέσποτα λόγω κρίσης

Όλο και περισσότεροι ιδιώτες εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους καθώς, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη φροντίδα τους. Καθημερινά συναντάμε άθλιες εικόνες από τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων και των ζώων συντροφιάς: χιλιάδες δηλητηριάσεις, κακοποιήσεις εκατοντάδων ζώων, πολτοποιημένα ζώα στους δρόμους, νεογέννητα κατοικίδια σε κάδους σκουπιδιών…

Λίγη τροφή και νερό όλοι μπορούμε να προσφέρουμε στα αδέσποτα ζώα της γειτονιάς μας.

Είναι επίσης υποχρέωση των ιδιοκτητών κατοικίδιων να μεριμνούν για τη στείρωση των ζώων τους, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο της εγκατάλειψης νεογέννητων που δημιουργεί νέες στρατιές αδέσποτων.

Δείτε το σποτάκι

Keywords
Τυχαία Θέματα