«Η σκέψη όλων στους Έλληνες στρατιωτικούς» – Γονείς Κούκλατζη: «Ανάσταση σημαίνει ελπίδα»

20:38 7/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ανάσταση σημαίνει ελπίδα, θάρρος και άδολο ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο. Επί 37 ημέρες βλέπουμε το θάρρος των παιδιών μας και μοιραζόμαστε την ελπίδα τους και μαζί μ’ εμάς, από την πρώτη μέρα της φυλάκισής τους, γονείς από κάθε άκρη της Γης. Το ευχαριστώ και οι ευχές μας προς όλους όσοι έγιναν συνοδοιπόροι μας, είναι απλά μία βαθιά και ειλικρινής ανάγκη», τονίζουν οι γονείς του Δημήτρη Κούκλατζη, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους, «σε όσους μοιράζονται την αγωνία τους».

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Προκόπης

Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Νίκο Μητρετώδη, πατέρα του στρατιωτικού Άγγελου Μητρετώδη που κρατείται στις φυλακές Ανδριανούπολης μαζί με τον Δημήτρη Κούκλατζη και του ζήτησε να μεταφέρει στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς τις ευχές του για Καλή Ανάσταση, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς.

«Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας» αναφέρει σε μήνυμά του και σε προσωπικό τόνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με δήλωσή του στην εφημερίδα Documento, απευθυνόμενος στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς. Ο πρωθυπουργός αναφέρει πως είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων η άμεση απελευθέρωσή τους.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πως η σκέψη όλων είναι σήμερα κοντά σε αυτούς και τις οικογένειές τους. «Τους λέμε να βρουν δύναμη στην πίστη τους αλλά και στη στήριξη όλων μας. Σύντομα θα είναι ξανά κοντά μας» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι σκέψεις όλων μας, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, είναι κοντά στα δύο στελέχη μας που βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους, εξαιτίας της ομηρίας που τους επέβαλλε χωρίς δίκη και κατά παράβαση κάθε συνθήκης, λογικής και εθιμικού δικαίου για τέτοιες περιπτώσεις, το τουρκικό καθεστώς. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για να είναι σύντομα κοντά μας», επισημαίνει μεταξύ άλλων στο μήνυμα του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για τον εορτασμό της Λαμπρής.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο στρατιωτικών, και τονίζει ότι αυτή δεν συμψηφίζεται ούτε ανταλλάσσεται με αποφάσεις της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογραμμίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται και πιέζει διπλωματικά και πολιτικά για την ταχύτερη διευθέτηση του ζητήματος» και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση αναμένει από την Τουρκία «να επιστρέψει σύντομα στον δρόμο της λογικής και της σύνεσης καθώς η στρατηγική της όξυνσης που έχει επιλέξει δεν είναι επωφελής ούτε για την ίδια την Τουρκία ούτε για την ευρύτερη περιοχή».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «kontra news» υπογραμμίζει ότι η Τουρκία «έχει γίνει ιδιαίτερα απρόβλεπτη το τελευταίο διάστημα. Οφείλουμε να είμαστε ψύχραιμοι και να μην επιτρέψουμε στην άλλη πλευρά να χρησιμοποιήσει την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ως όπλο ψυχολογικού πολέμου», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής που σήμερα περιόδευσε σε ακριτικά φυλάκια του Γράμμου, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις οικογένειες των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών και τις ενημερώνει για τις ‘oποιες εξελίξεις.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θωμάς,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Το πέμπτο επισκεπτήριο για τους Έλληνες στρατιωτικούς (video)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα