Η Περιφέρεια Κρήτης στη διεθνή έκθεση θαλάσσιου τουρισμού «BOOT» στο Ντίσελντορφ

08:48 5/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της Περιφέρειας Κρήτης στη διεθνή έκθεση θαλάσσιου τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.


Η έκθεση θαλάσσιου τουρισμού «BOOT» έκλεισε φέτος τα 50 χρόνια λειτουργίας της και είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, παρουσιάζοντας όλο το φάσμα του θαλάσσιου τουρισμού, χωρισμένο σε 14 ενότητες προϊόντων.

Στην έκθεση έλαβαν μέρος πάνω από 1900 εκθέτες από 71. Οι επισκέπτες, οι οποίοι άγγιξαν τις 200.000, μπορούσαν να δοκιμάσουν και να απολαύσουν σχεδόν

τα πάντα, που σχετίζονται με το νερό. Η έκθεση αποτελεί πόλο έλξης για όσους επιθυμούν να σχεδιάσουν τις διακοπές του με επίκεντρο τη θάλασσα.

Η Περιφέρεια Κρήτης, συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως συνεκθέτης εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ, στο πλαίσιο δράσης και προβολής των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Παρείχε σχετικές πληροφορίες γύρω από τον θαλάσσιο τουρισμό και μαζί με το έντυπο υλικό, το οποίο ήταν διαθέσιμο και τα παραδοσιακά εδέσματα, που προσέφερε, παρείχε μια ολοκληρωμένη εικόνα του νησιού και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που παρέχει.
Χαρακτηριστικό στοιχείο των επισκεπτών, οι οποίοι δεν ήταν μόνο Γερμανοί αλλά και από γειτονικές χώρες, είναι ότι επειδή διαθέτουν υψηλό εισόδημα και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την θάλασσα, προτίθενται να ξοδέψουν χρήματα προκειμένου να ικανοποιήσουν την αγάπη που έχουν για αυτήν.

Το περίπτερο επισκέφθηκε πλήθος κόσμου, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού κ. Γιώργος Τζιάλλας, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ, κα Μαρία Παπακωνσταντίνου, η υπεύθυνη Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του προξενείου κα Φρίντα Γεωργίου, και η προϊσταμένη του ΕΟΤ Γερμανίας στην Φρανκφούρτη κα Παρασκευή Στρούμπου.
Η Κρήτη είναι ένα νησί, που προσφέρεται για πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες: ιστιοπλοϊα, windsurfing, kitesurfing, θαλάσσιο σκι, καταδύσεις, και άλλα θαλάσσια σπορ.

Με ενίσχυση των υπαρχουσών υποδομών, σε συνδυασμό με τον πολιτιστικό της πλούτο, η Κρήτη μπορεί να αναπτύξει και τον τομέα αυτό του τουρισμού.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα