Η ορχήστρα Smyrna και ο Μανώλης Λιδάκης στο «SummERTime 2017»

10:27 6/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πλαίσιο των συναυλιών που περιλαμβάνει η πολιτιστική-μουσική δράση «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή 2017», την οποία συνδιοργανώνουν η ΕΡΤ και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, στις 21:00, η ορχήστρα Smyrna και ο Μανώλης Λιδάκης παρουσιάζουν στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Η

ορχήστρα Smyrna ήδη από το 2010, που συστάθηκε, έχει διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία στην ελληνική μουσική σκηνή τόσο με τη δισκογραφία της όσο με τις συνεργασίες της με αξιόλογους καλλιτέχνες, με την παρουσία της σε σπουδαία φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και στις μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας. Πρόκειται για μια ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αμιγώς γυναικεία και την αποτελούν έξι νεαρές κοπέλες μουσικοί: Μερόπη Βλαχογιάννη (ακορντεόν-τραγούδι), Κάλη Καμπούρη (κανονάκι-τραγούδι), Δήμητρα Καχριμανίδη (λαούτο-τραγούδι), Ειρήνη Νικολακοπούλου (βιολί-τραγούδι), Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο-κρουστά-τραγούδι) και Σταυρούλα Σπανού (σαντούρι-τραγούδι).

Οι πρώτες νότες ενός πιάνου και οι μελωδίες του, είναι αυτές που συνήθως ξεκινούν το μακρύ ταξίδι ενός νέου τραγουδιού. Το ξάφνιασμα, η αγωνία, η ικανοποίηση και η καλλιτεχνική απογείωση, όταν στο πρώτο άκουσμα διαφαίνεται η σπουδαιότητα του τραγουδιού, είναι τα πρώτα συναισθήματα του τραγουδιστή.

Αυτή την αίσθηση της δημιουργίας, το σκίρτημα της καρδιάς που ένιωσε ο Μανώλης Λιδάκης όταν ερμήνευε τραγούδια σπουδαίων συνθετών, θέλει να μεταδώσει στο κοινό του. Αυτή την ανατριχίλα του πρώτου ακούσματος, χωρίς εφέ και τεχνικά τερτίπια, ζει στις συναυλίες με τίτλο «Για να σε συναντήσω» που πραγματοποιεί αυτό το καλοκαίρι, με τραγούδια όλων των μεγάλων συνθετών που ερμήνευσε, αλλά και τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία.

Ο Μανώλης Λιδάκης είναι από τους λίγους τραγουδιστές που μπορεί να συνδέσει τη μελωδία του τραγουδιού με το συναίσθημα της ψυχής, σ’ ένα πρόγραμμα μουσικής πανδαισίας…

Μαζί του μια νέα και πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια, η Εμμανουέλα Χιωτάκη.

Η είσοδος στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η συναυλία έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί απευθείας από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας καθώς και live delay από την ΕΡΤ2 (23:15).

Επίσης, η συναυλία μεταδίδεται live streaming από τα μέσα που έχει η ΕΡΤ παρουσία στο διαδίκτυο.

Ώρα προσέλευσης 20:30

Keywords
Τυχαία Θέματα