Η ώρα της ανόδου για τους Ικάρους

21:51 20/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι τους την τελευταία τριετία οι Ίκαροι υποδέχονται αύριο Κυριακή 21 Μαΐου στις 6:00 μμ στο Κλειστό γυμναστήριο Σερρών την Α.Ε. Κομοτηνής και με νίκη κερδίζουν το εισιτήριο στη Β εθνική κατηγορία.

Το παιχνίδι αποτελεί ορόσημο για την νεότερη ιστορία του συλλόγου που τα τελευταία τρία χρόνια με νέα φιλοσοφία προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της εποχής αλλά και με γνώσεις για τη δυναμική του Σερραϊκού μπάσκετ, ο σύλλογος στηρίζεται στο

ταλέντο των Σερραίων παικτών, την εργατικότητα και την εμπειρία του προπονητή Στέργιου Ποργιόπουλου που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ομάδας τα τελευταία χρόνια αλλά και στην οργανωμένη προσπάθεια της διοίκησης του Άρη Αθανασιάδη που έχει δημιουργήσει οικογενειακό κλίμα στο σύλλογο. Έναν σύλλογο που εκπροσωπεί ένα μεγάλο μέρος της Σερραϊκής κοινωνίας κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών στις ακαδημίες των Ικάρων.

Κίτρινο χρώμα θα έχει αύριο το κλειστό γυμναστήριο Σερρών

Μαζί με τον 6ο παίκτη για την άνοδο

Οι Ίκαροι έκαναν κάλεσμα στους Σερραίους φιλάθλους για το αυριανό παιχνίδι τονίζοντας με ανακοίνωση τους ότι ο «6ος παίκτης των Ικάρων είναι ο κόσμος του! Μαζί ανεβαίνουμε στη Β’ Εθνική!»

Η ανακοίνωση των Ικάρων είναι η ακόλουθη:

«Ο Αθλητικός όμιλος καλαθοσφαίρισης (Α.Ο.Κ) Ίκαροι Σερρών, προσκαλεί όλους τους φίλους της ομάδας μας, αλλά και όλους τους φίλους του μπάσκετ, στο κλειστό γυμναστήριο της Κοιλάδας για τον αγώνα που δίνει την Κυριακή 21/05/2017 στις 18:00, με αντίπαλο την ΑΕ Κομοτηνής, στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής ημέρας, του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς έχει τον χαρακτήρα τελικού, καθώς τόσο η ομάδα μας όσο και ο αντίπαλος από την Κομοτηνή, διεκδικούν με νίκη, την απευθείας άνοδο στην Β΄ Εθνική. Οι «κυανοκίτρινοι» βρίσκονται στην 2η θέση του πρωταθλήματος σε ισοβάθμια με τον Παναθλητικό και υπό προϋποθέσεις μπορεί να πανηγυρίσουμε, ακόμα και τον τίτλο του πρωταθλητή στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Η ΑΕ Κομοτηνής ακολουθεί κατά μια θέση και χρειάζεται νίκη με διαφορά 7 πόντων, ώστε να πάρει αυτή την άνοδο στην επόμενη κατηγορία.

Ο πρόεδρος Άρης Αθανασιάδης με τον παίκτη Πέτρο Γρίψιο

Η Σερραϊκή ομάδα έχει σημειώσει 22 νίκες σε 25 αγώνες μέχρι στιγμής και στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος βρισκόταν στην πρώτη θέση. Οι παίκτες του Στέργιου Ποργιόπουλου έχουν παίξει ελκυστικό μπάσκετ, πετυχαίνοντας υψηλό Μ.Ο. σκοραρίσματος, χαρίζοντας θέαμα στους φιλάθλους που παρακολουθούσαν την φετινή πορεία των Ικάρων. Οι «κυανοκίτρινοι» πηγαίνουν στο φινάλε του πρωταθλήματος, με την αυτοπεποίθηση της καλύτερης ομάδας, στοιχείο που σφυρηλάτησαν καλάθι-καλάθι, όλη την χρόνια.

Ο προπονητής Στέργιος Ποργιόπουλος με το μέλος της διοίκησης Γιάννη Δεσποτίδη στην γιορτή της ομάδας το Μάρτιο του 2017

Η ομάδα των Ικάρων διεκδικεί για 2η συνεχομένη χρονιά την άνοδο της, στην Β΄ Εθνική, καθώς πέρυσι επικράτησε μεν στο μπαράζ ανόδου επί των Διόσκουρων Κοζάνης, όμως οι ανακατατάξεις των κατηγοριών δεν δημιούργησαν ευνοϊκές συνθήκες για άνοδο. Φέτος η κατάσταση είναι πιο απλή και οι Ίκαροι με τις καλές εμφανίσεις και τις νίκες όλη την χρονιά είναι έτοιμη να γράψουν ακόμα μια χρυσή σελίδα στην πλούσια ιστορία τους, που μετρά παραπάνω από 30 χρονιά στον χώρο του Ελληνικού μπάσκετ.

Ο γενικός αρχηγός Ηλίας Νικολαϊδης με τους παίκτες που είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα στο αυριανό παιχνίδι

Με σύνθημα μας, «Ο 6ος παίκτης των Ικάρων είσαι εσύ… Μαζί ανεβαίνουμε στη Β΄ Εθνικη» περιμένουμε ο κόσμος μας να ανταποκριθεί σε ακόμα ένα κάλεσμα και να γεμίσει ξανά, φέτος το ΔΑΚ Σερρών. Για τον τελευταίο και πιο σημαντικό αγώνα της χρονιάς, το ΔΣ των Ικάρων, επιτρέπει την ΔΩΡΕΑΝ είσοδο στους γονείς και τα παιδιά των Ακαδημιών, του συλλόγου, ενώ όσοι παρευρεθούν στο κλειστό της Κοιλάδας, θα απολαύσουν δώρα στα χρώματα της αγαπημένης μας ομάδας, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα γιορτινή ατμόσφαιρα, με ομοιομορφία και ψυχαγωγία στην κερκίδα».

Τάσος Παναγιώτου και Γιάννης Δεσποτίδης (από τη διοίκηση), Στέργιος Ποργιόπουλος (προπονητής) και Κώστας Γκουντούλας

Μάλιστα η διοίκηση των Ικάρων φρόντισε να τοποθετηθούν πίσω από τους πάγκους των ομάδων μεγάλα πανό στα οποία αναγράφονται οι επιτυχίες των Ικάρων από την πρώτη μέρα της ίδρυσης τους μέχρι και στις μέρες μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα