Η ΕΡΤ Τρίπολης κοντά στην 30η Σπαρτακιάδα

16:46 6/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα, η ποδηλατική Σπαρτακιάδα (Αθήνα-Σπάρτη).

Η εκκίνηση, δόθηκε, σήμερα, νωρίς το πρωί, έξω απ’ το Καλλιμάρμαρο Παναθηναικό Στάδιο, στην Αθήνα, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στη Σπάρτη και στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Πρόκειται για δράση με ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού, εδώ και 30 χρόνια, προσδίδει μηνύματα, όπως άλλωστε συμβαίνει

και με τον αγώνα δρόμου της υπεραπόστασης (Σπάρταθλο), που προηγήθηκε.

Η απόσταση είναι 257 χλμ.

Οι ποδηλάτες (μετέχει και μία γυναίκα, η Τριπολιτσιώτισα Κάλια Πολυχρονοπούλου), οφείλουν να τελειώσουν τον αγώνα, μέσα σε 12 ώρες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές (Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών, Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης, Νομικό Πρόσωπο Δήμου Σπάρτης και Δήμος Σπάρτης), στον αγώνα παίρνουν μέρος 387 ποδηλάτες (ανάμεσά τους και κάποιοι Αρκάδες) από Ελλάδα και εξωτερικό.

Φέτος, σημειώνεται ρεκόρ συμμετοχών στον αγώνα.

Ευτυχώς, τα ελάχιστα μικρο-ατυχήματα που σημειώθηκαν, νωρίς το πρωί δεν δημιούργησαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Πρώτος στην Τρίπολη, έφθασε ο σπουδαίος Λουκάς Καταπόδης.

Ο αγώνας, αποκτά πρόσθετη αξία, κύρος και δημοσιότητα, μιας και συμμετέχει σ’ αυτόν, ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρει Πάιατ, ο οποίος και διατηρεί καλή θέση στην κατάταξη.

Η φετινή διοργάνωση, ξεχωρίζει, διότι, συμπληρώνονται 30 χρόνια, απ την στιγμή (1988) που μία παρέα Λακώνων φοιτητών της Αθήνας, εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν την πραγματοποίηση αυτής της δύσκολης ποδηλατικής δράσης.

Ένας εξ αυτών (κύριος εμπνευστής), ο Σταύρος Καλκάνης, την Κυριακή, στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, θα τιμηθεί απ’ τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία του και για τις συνεχόμενες παρουσίες του στον αγώνα.

Ένα μέρος της διαδρομής (Τρίπολη-Σπάρτη), θα ακολουθήσουν και κάποιοι ηλικιωμένοι ποδηλάτες.

Το βράδυ της Κυριακής, θα διεξαχθεί η τελετή λήξης στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, με συναυλία, απονομές βραβείων και αναμνηστικών.

Αύριο το πρωί, θα γίνει και ένας ποδηλατικός αγώνας, 21 χλμ. απ’ το Ξηροκάμπι στη Σπάρτη.

Η ΕΡΤ Τρίπολης, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο σημείο ελέγχου, καταγραφής και ανεφοδιασμού των αθλητών (πολύτιμη είναι η προσφορά εκεί των ανθρώπων του Ποδηλατικού Ομίλου Τρίπολης), στις γραμμές του τρένου και σας παρουσιάζει στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα