«Η επιφάνεια των πραγμάτων» – Δραματική ταινία στην ΕΡΤ2

10:32 27/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη δραματική ταινία με στοιχεία μυστηρίου, «Η επιφάνεια των πραγμάτων», συμπαραγωγής Ελλάδας-Γερμανίας 2017, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σάββατο 27 Ιουνίου και ώρα 23:00.

Υπόθεση: Υπάρχει ένας αστικός μύθος στην Αθήνα για τον Ερρινυό, το αρχαίο υπόγειο ποτάμι, που κανείς ποτέ δεν έχει δει, αλλά κάποτε μέσα στη δεκαετία του ΄80, εμφανίστηκε και παρέσυρε μαζί του ένα κορίτσι. Σήμερα, μια νεαρή ανθρωπολόγος

ερευνά τον μύθο και εντοπίζει τους ανθρώπους που γνώριζαν το κορίτσι. Είναι οι τρεις καλύτερές της φίλες και μία καθηγήτριά τους ιστορικός. Μέσα από αποσπάσματα επιστολών, ηχογραφήσεων και συνεντεύξεων, αυτές οι γυναίκες αφηγούνται την τραγική ιστορία που συνέβη πριν από 30 χρόνια και σημάδεψε τις ζωές τους, καθώς και τη συλλογική μνήμη της πόλης.

Σκηνοθεσία: Νάνσυ Μπινιαδάκη.

Σενάριο: Νάνσυ Μπινιαδάκη (βασισμένο στο βιβλίο «Τέσσερις μαρτυρίες για την εκταφή του ποταμού Ερρινυού» της Άντζελας Δημητρακάκη).

Διεύθυνση φωτογραφίας: Διονύσης Ευθυμιόπουλος.

Μοντάζ: Πάνος Βουτσαράς.

Ήχος: Γιάννης Αντύπας, Tim Altrichter.

Μουσική: Alexander Müll.

Παραγωγή: Watchmen productions.

Παραγωγός–παραγωγοί: Christopher Zitterbart.

Συμπαραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε., Heretic.

Κοστούμια: Τριάδα Παπαδάκη.

Σκηνικά: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου.

Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου, Rebecca Koch.

Παίζουν: Μαρία Σκουλά, Μαρία Καλλιμάνη, Θέμις Μπαζάκα, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Σοφία Ίτο, Ράνια Οικονομίδου, Michael Sideris, Toni Jessen, Νικόλας Αντύπας.

Διάρκεια: 82΄

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα