«Η άλλη πλευρά» – Νέα συγκλονιστική σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ1

01:02 7/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Το τρίτο επεισόδιο με τίτλο «Ζιμπάμπουε – Νότια Αφρική: Ζήτημα επιβίωσης» (Zimbabwe – South Africa: A survival game) από τη νέα συγκλονιστική σειρά ντοκιμαντέρ «Η άλλη πλευρά» (The other side), παραγωγής Ισπανίας 2015, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου

2019 στις 18:15.

Ζούμε σε έναν περιφραγμένο κόσμο. Δεν υπήρξαν ποτέ τόσοι πολλοί τοίχοι. Υπάρχουν χιλιάδες χιλιόμετρα φράχτες, πύλες, συρματοπλέγματα και φράγματα, ακόμα και στα πιο μακρινά μέρη του κόσμου. Σ’ αυτά τα ντοκιμαντέρ θα δούμε τις ιστορίες ανθρώπων που ζουν στην «άλλη πλευρά». Λαθρέμποροι, αστυνομικοί και μετανάστες. Ο σκοπός του καθενός είναι άλλος: να διασχίσει, να αποφύγει τη διέλευση άλλων, να βοηθήσει άλλους να περάσουν… Όμως, όλες αυτές οι προσωπικές ιστορίες έχουν ένα κοινό πράγμα: τον τοίχο.

Σ’ αυτά τα συγκλονιστικά ντοκιμαντέρ, που γυρίστηκαν στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, Ισπανίας-Μαρόκου, Ινδίας-Μπαγκλαντές, Νότιας Αφρικής-Ζιμπάμπουε, βλέπουμε πώς ζουν οι άνθρωποι και από τις δύο πλευρές των τοίχων. Το κοινό στοιχείο, η αγωνία όλων ανθρώπων να ζήσουν.

Σειρά ντοκιμαντέρ τεσσάρων ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής Ισπανίας 2015.

Επεισόδιο 3ο: «Ζιμπάμπουε – Νότια Αφρική: Ζήτημα επιβίωσης»

(Zimbabwe – South Africa: A survival game)

Τα σύνορα μεταξύ Ζιμπάμπουε και Νότιας Αφρικής δεν μας είναι τόσο γνωστά, είναι μακριά από τον δικό μας κόσμο, αλλά αυτό που συμβαίνει εκεί και οι ιστορίες των ανθρώπων δεν διαφέρουν απ’ αυτές της Αμερικής και της Ευρώπης: πάντα το κοινό στοιχείο είναι ο αγώνας για την επιβίωση. Από τη φτωχή Ζιμπάμπουε στην πλουσιότερη Νότιο Αφρική, ένας νεαρός που κατάφερε να περάσει τα σύνορα εργάζεται ως ηθοποιός και μας διηγείται την ιστορία του. Από την άλλη πλευρά, θα μας διηγηθεί την ιστορία του ένας μισθοφόρος επαγγελματίας στρατιώτης που εργάζεται στα σύνορα, προστατεύοντας τα αγροκτήματα από τους λαθρεμπόρους και τους λαθροκυνηγούς.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα