«Η Αφροδίτη με Γούνα» του Ντέιβιντ Άιβς στο θέατρο Αριστοτέλειον

12:46 16/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η Αφροδίτη με Γούνα» του Αμερικανού συγγραφέα Ντέιβιντ Άιβς με τον Στράτο Τζώρτζογλου κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 στο θέατρο Αριστοτέλειον. Ένα σύγχρονο έργο που παρουσιάζεται ανελλιπώς από το 2010 στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο με εξαιρετική επιτυχία, γνωστό επίσης και από την κινηματογραφική μεταφορά του Ρομάν Πολάνσκι. Το έργο χαρακτηρίζει η αριστοτεχνικά δοσμένη εναλλαγή του δραματικού και του χιουμοριστικού στοιχείου, υπογραμμισμένα από τον ερωτισμό και τα παιχνίδια

εξουσίας των δύο φύλων που ο Άιβς παρουσιάζει σε όλες τους τις εκφάνσεις.

Στην πλοκή, ο Τόμας Νόβατσεκ έχει γράψει και πρόκειται να σκηνοθετήσει ένα νέο έργο βασισμένο στο κλασικό μυθιστόρημα «Η Αφροδίτη με Γούνες» του Λέοπολντ φον Ζάχερ Μαζόχ, από το οποίο προέκυψε ο όρος Μαζοχισμός. Μετά από μία εξοντωτική ημέρα γεμάτη οντισιόν, ο Τόμας Νόβατσεκ δεν έχει βρει ακόμα την κατάλληλη ηθοποιό για το ρόλο της Βάντα φον Ντουνάγιεφ. Ενώ είναι έτοιμος να φύγει, ξαφνικά εισβάλλει η νεαρή ηθοποιός Βάντα Τζόρνταν. Η συνέχεια της πλοκής προσφέρει στον θεατή μία αλληλουχία κωμικών ανατροπών, μια καταπληκτική κορύφωση και ένα απρόσμενο φινάλε.

Παίζουν: Στράτος Τζώρτζογλου, Vanessa Barré

Συντελεστές:

Κείμενο: David IvesΣκηνοθεσία / Επιμέλεια κειμένου: Κωνσταντίνος ΑθυρίδηςΜετάφραση: Vanessa BarréΣκηνικά / Κοστούμια: Αθανάσιος ΚολαλάςΜουσικές συνθέσεις: Κωνσταντίνος ΑθυρίδηςVideo Art: Σμαρώ ΑγγελακοπούλουΣχεδιασμός Φωτισμού: Χρήστος ΓιαλαβούζηςΥπεύθυνη Παραγωγής: Εύη ΜποκοβούΦωτιστής / Ηλεκτρολόγος: Κώστας ΜιχαλέληςMake up: Artisan by K. TriantafillidisHair Styling: ΙΙΕΚ Κομμωτικής ΤριανταφυλλίδηςΦωτογραφία: Άρης ΡάμμοςΒιντεοσκόπηση: Βούλα Σιδερίδου Multimotion, Παναγιώτης ΜπουκουβάλαςΠαραγωγή: ΘΕΑ.ΜΑ. (θέατρα Μακεδονίας)

Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη,
Τηλέφωνο: 2310 262 051

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στις 21:00

Διάρκεια: 100 λεπτά (με διάλειμμα)

Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (φοιτητικό / ανέργων).
Ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια.

Προπώληση: Ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr – τηλ. 210 7234567 και στο ταμείο του Θεάτρου Αριστοτέλειον.

Keywords
Τυχαία Θέματα