Η Virgin Hyperloop σχεδιάζει να φέρει ταξίδια υψηλής ταχύτητας στην Ινδία

13:39 29/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα δίκτυο Hyperloop που στοχεύει στη μείωση των παγκοσμίων χρόνων μετακίνησης σχεδιάζεται για την Ινδία, μετά από συμφωνία που υπέγραψε η Virgin Hyperloop One με το αεροδρόμιο της Μπάνγκαλορ.

Η Virgin Hyperloop One που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανέλαβε να αξιολογήσει τα σχέδια για την ανάπτυξη μιας ταχύτατης διαδρομής από το Διεθνές Αεροδρόμιο Kempegowda προς την πόλη Μπάνγκαλορ, τον σημαντικό τεχνολογικό κόμβο της χώρας.

Πρόκειται για ένα τρένο που αποτελείται από «κάψουλες» που κινούνται σε ένα σωλήνα χαμηλής πίεσης, ταξιδεύοντας

σε ταχύτητες που ξεπερνούν τα 900 χιλιόμετρα την ώρα.

Το σύστημα υψηλής τεχνολογίας αποτελείται από κάψουλες που μπορούν να μεταφέρουν επιβάτες ή φορτίο με ταχύτητες άνω των 1.000 χλμ./ ώρα, περίπου τρεις φορές ταχύτερα από τις συμβατικές σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας.

Ο Σουλτάνος Αχμέτ Μπιν Σουλαγιέμ, πρόεδρος της Virgin Hyperloop και ο T.M. Βίτζεϊ Μπασκάρ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου στο αεροδρόμιο της Μπανγκαλόρ, υπέγραψαν συμφωνία για την έναρξη μελέτης του έργου.

«Πέρα από τη διαμετακόμιση επιβατών, τα αεροδρόμια είναι κρίσιμοι αγωγοί για εμπορεύματα, ιδίως φορτία που θα πρέπει να παραδοθούν άμεσα», δήλωσε ο Σουλαιμέν. «Ένα αεροδρόμιο που συνδέεται με το hyperloop θα βελτιώσει δραματικά τις παραδόσεις φορτίων και θα δημιουργήσει μια εξαιρετικά αποτελεσματική αλυσίδα εφοδιασμού. Η έρευνα θα επικεντρωθεί στην τεχνική, οικονομική και την σκοπιμότητα της διαδρομής και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 12 μήνες».

Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, η τεχνολογία Hyperloop θα μπορούσε να μεταφέρει χιλιάδες επιβάτες από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης σε λιγότερο από 10 λεπτά – σε σύγκριση με περισσότερα από 45 λεπτά οδικώς.

Η εταιρεία συνεργάστηκε με την Αρχή Οδικών και Μεταφορών του Ντουμπάι για να προωθήσει σχέδια για τη χρήση της τεχνολογίας hyperloop σε μια διαδρομή μεταξύ του Αμπού Ντάμπι και του Ντουμπάι.

Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο θα μειώσει τους χρόνους ταξιδιού από περίπου μία ώρα οδικώς σε μόλις 12 λεπτά. Το Πανεπιστήμιο Μοχάμεντ Μπιν Ζάιντ για την Τεχνητή Νοημοσύνη του Αμπού Ντάμπι (MBZUAI), υπέγραψε μια προκαταρκτική συμφωνία με την Virgin Hyperloop τον περασμένο Ιούνιο, για να συνεργαστεί στην έρευνα για την ανάπτυξη του φουτουριστικού αυτού συστήματος μεταφορών.

«Η Virgin Hyperloop θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Δρ. Σουλτάν Αλ Τζαμπέρ, πρόεδρος του πανεπιστημίου.

«Το MBZUAI θα παρέχει πρόσβαση σε μερικούς από τους πιο ταλαντούχους επαγγελματίες του κλάδου της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και σε ανώτερες ερευνητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην υλοποίηση του οράματος της Virgin Hyperloop», δήλωσε ο πρόεδρος του πανεπιστημίου.

Τον Μάρτιο, η Σαουδική Αραβία εξέδωσε μια εμπορική άδεια για την εταιρεία μετά από μια εθνική προκαταρκτική μελέτη σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας hyperloop για τη μεταφορά ανθρώπων και φορτίων. Η μελέτη αναφέρει ότι ένα hyperloop θα μείωνε τον χρόνο ταξιδιού από το Ριάντ προς τη Τζέντα σε μόνο 46 λεπτά.

Η εταιρεία διαχειρίστρια του αεροδρομίου του Ντουμπάι, DP World και ο όμιλος Abu Dhabi Capital Group είναι σημαντικοί επενδυτές, ενώ ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της DP World, Σουλτάν Μπιν Σουλαγιέμ, τελεί και πρόεδρος της Virgin Hyperloop.

Τον Ιούλιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε νομοθεσία ζητώντας ρυθμιστικό πλαίσιο για την ασφαλή χρήση των συστημάτων hyperloop, μια κίνηση που επαινέθηκε από την DP World. Το Συμβούλιο Μη-Παραδοσιακών και Αναδυόμενων Τεχνολογιών Μεταφορών στις ΗΠΑ αναμένεται να εκδώσει οδηγίες εντός των επόμενων έξι μηνών για να καθορίσει ένα σαφές κανονιστικό πλαίσιο για τη βιομηχανία.

«Πρόκειται για μια απόφαση που επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Η κίνηση, η οποία φέρνει τα συστήματα hyperloop πιο κοντά στην πραγματικότητα, επικυρώνει την απόφασή μας να λάβουμε σοβαρά υπόψη αυτήν την τεχνολογία και να υποστηρίξουμε αυτήν την καινοτομία», δήλωσε ο Σουλτάνος ​​Μπιν Σουλαγιέμ.



ΠΗΓΗ: Thenational

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα