Η Kλειώ ταξιδεύει στον μουσικό χωροχρόνο: η κλασική και η ρομαντική περίοδος

11:34 12/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η άτακτη και φιλομαθής Κλειώ, που της αρέσει πολύ να ταξιδεύει στον μουσικό χωροχρόνο, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στις 11.30, ξανανοίγει το βιβλίο της, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και περιπλανιέται στην Ευρώπη της κλασικής και ρομαντικής περιόδου.

Με τη βοήθεια των μουσικών της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, υπό τον μαέστρο Νίκο Τσούχλο και με οδηγό τη Σοφία Τοπούζη (ιδέα-επιμέλεια-κείμενα-παρουσίαση), γνωρίζει το ορχηστρικό σύνολο σε όλο του το μεγαλείο.

Ποιος στέκεται μπροστά στην ορχήστρα κρατώντας ένα μουσικό ραβδί; Και ποια είναι τα δύο «ιερά τέρατα» της μουσικής, ο Βόλφγκανγκ και ο Λούντβιχ;

Σε αυτό το νέο, συναρπαστικό τους ταξίδι συντροφιά με την Κλειώ, οι νεαροί φίλοι του Μεγάρου θα μάθουν τα μυστικά της δημιουργίας της ορχήστρας, του μουσικού συνόλου που εδραιώθηκε κατά την κλασική περίοδο. Θα ακούσουν έργα σπουδαίων Ευρωπαίων συνθετών του 19ου αιώνα: του Γιόζεφ Χάιντν, του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, του Φέλιξ Μέντελσον, του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, του Γιοχάνες Μπραμς και του Γκούσταβ Χολστ.

Η Κλειώ θα συνεχίσει το ταξίδι της στον μουσικό χωροχρόνο και την επόμενη χρονιά, πάντα στο πλαίσιο της σειράς Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο. Τον Ιανουάριο θα περιηγηθεί στα μονοπάτια της ελληνικής παράδοσης από τους Ακρίτες ως σήμερα (27/1/2019), ενώ τον Μάρτιο θα γνωρίσει τον μαγικό κόσμο της τζαζ (17/3/2019).

Τιμές εισιτηρίων

8 ευρώ (φοιτητές, παιδιά, νέοι έως 25 ετών, ένας συνοδός παιδιών έως 15 ετών) ● 14 ευρώ (γενική είσοδος)

Εισιτήρια

210 72.82.333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες

210 72.82.333

http://www.megaron.gr

Χορηγοί επικοινωνίας

EΡΤ ● NOVAATHENS VOICEΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7 ● ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90.9 ● KOSMOS 93.6 ● ΑΘΗΝΑ 9.84 ● ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 24/7 88.6 ● CULTURENOW.GR ● IN2LIFE.GR ● NEWSBEAST.GR ● MONOPOLI.GR ● INFOKIDS.GR ● PAIDIKO-THEATRO.GR ● ANTHOMELI.COM ● PAIXNIDAKI.COM ● ELAMAZI.GR ● METEO.GR

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα