Γρεβενά: Η αξιολόγηση του Γεωπάρκου «Τυθίος»

13:52 16/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Δυτική Μακεδονία βρίσκονται αυτές τις μέρες τα μέλη της Επιτροπής αξιολόγησης του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO, προκειμένου να αξιολογήσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα για την επιτυχή ένταξη του Γεωπάρκου Γρεβενών-Κοζάνης «Τυθίος», στο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

Οι διεθνείς αξιολογητές, που έχουν έρθει από διάφορα μέρη, όπως από την Ιαπωνία

και την Ουγγαρία, αναμένεται να πιστοποιήσουν και να επικυρώσουν την απόφασή τους, κατά το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο της UNESCO για τα Γεωπάρκα, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Τρέντο της Ιταλίας.

Σκοπός της ένταξης του Γεωπάρκου Γρεβενών-Κοζάνης «Τυθίος», στο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, την οποία στήριξε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αλλά και οι Δήμοι: Γρεβενών, Δεσκάτης, Βοΐου, Σερβίων-Βελβεντού και Κοζάνης, είναι να λειτουργήσει το Γεωπάρκο ως μοχλός στρατηγικής ανάπτυξης, σε περιβαλλοντικό, τουριστικό αλλά και επιχειρηματικό επίπεδο. Ως φορέας διαχείρισης του Γεωπάρκου ορίστηκε η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας, ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει εγκρίνει ήδη το σύμφωνο συνεργασίας για την οργάνωση και λειτουργία του Γεωπάρκου «Τυθίος» και την υποβολή πρότασης ένταξής του στο δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα