Γρεβενά: Αναβολή της Δίκης του συζυγοκτόνου του Βελβεντού

13:30 24/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γρεβενών βρέθηκε σήμερα Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 ο συζυγοκτόνος, Αναστάσιος Τσιουχάρας, ο οποίος πριν δύο χρόνια (Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016) στο Βελβεντό Κοζάνης σκότωσε και στη συνέχεια έθαψε σε αγρόκτημά του, τη 37χρονη σύζυγό του, Ανθή Λινάρδου.

Αυτή τη φορά ο 42χρονος συζυγοκτόνος, ήταν κατηγορούμενος γιατί φέρεται να σχεδίαζε, πριν περίπου 10 μήνες, μέσα από τις Φυλακές του Φελλίου Γρεβενών, την πρόκληση σωματικών βλαβών στη μητέρα της Ανθής Λινάρδου, που έχει και

την επιμέλεια των τριών ανήλικων παιδιών του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο υπήρξε συμφωνία του ίδιου με συγκρατούμενό του, όταν θα έβγαινε με άδεια από τη φυλακή, να προκαλούσε τη σωματική βλάβη στην πρώην πεθερά του. Μάλιστα οι αρχές κινήθηκαν αυτεπάγγελτα μετά από καταγγελία άλλου κρατουμένου των Φυλακών σε τηλεοπτική εκπομπή.

Το Δικαστήριο μετά τη εξέταση της υπόθεσης ανέβαλε την ακροματική διαδικασία για τις 9 Μαϊου 2018, γιατί έκρινε ότι θα πρέπει να καταθέσει και ο συνεργάτης της Τηλεοπτικής Εκπομπής, στον οποίο έγινε η σχετική καταγγελία, ενώ ο 42χονος συζυγοκτόνος, που αρνήθηκε την κατηγορία, έκανε λόγο για σκευωρία, με αφορμή την εκδίκαση της Έφεσης που κατέθεσε, ενώ ζήτησε να καταθέσει και ένας συγκρατούμενος, τον οποίο θεωρεί ότι έκανε την καταγγελία.

Ο 42χρονος συζυγοκτόνος, που είχε ομολογήσει την πράξη του, εκτίει από το Σεπτέμβριο του 2016 την ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα ελαφρυντικό, που επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς, ενώ είχε καταδικαστεί και με ένα χρόνο φυλάκιση για περιύβριση νεκρού.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα