Γιορτάστηκε η Ευρωπαική Ημέρα Γλωσσών στη Λάρισα

13:06 25/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η αυριανή ημέρα, 26η Σεπτεμβρίου, καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών από το Συμβούλιο της Ευρώπης , με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.
Οι γενικοί στόχοι της ημέρας είναι:
•να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών και της διαφοροποίησης των γλωσσών που μαθαίνονται με σκοπό την αύξηση της πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικής

κατανόησης•
•να προωθήσει την πλούσια γλωσσική και πολιτιστική ποικιλία της Ευρώπης•
•να ενθαρρύνει τη δια βίου εκμάθηση γλωσσών μέσα και έξω από το σχολείο.
Στο πλαίσιο αυτών των στόχων, οι πολίτες της Ευρώπης ενθαρρύνονται να ξεκινήσουν την εκμάθηση μιας γλώσσας ή να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις υπάρχουσες γλωσσικές τους δεξιότητες. Επίσης, όσοι είναι υπεύθυνοι να παρέχουν πρόσβαση στην εκμάθηση γλωσσών ενθαρρύνονται να διευκολύνουν τους πολίτες να μάθουν ένα μεγαλύτερο εύρος γλωσσών και να υποστηρίξουν πρωτοβουλίες για πολιτικές που προωθούν τις γλώσσες.
Το να μαθαίνεις τις γλώσσες των γειτόνων σου, να τους επισκέπτεσαι στις πατρίδες τους, να σπουδάζεις και να δουλεύεις εκεί είναι μερικά από αυτά τα «αυτονόητα» επιτεύγματα, για τα οποία αγωνίζονταν οι μητέρες και οι πατεράδες μας ακόμα.
Γι’ αυτό και η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών» είναι μια ευπρόσδεκτη αφορμή για να συλλογιστούμε και να συνειδητοποιήσουμε τα «αυτονόητα» αυτά κεκτημένα.
Με την ευκαιρία της ημέρας, μια σειρά από εκδηλώσεις οργανώνονται ανά την Ευρώπη σε διάφορες πόλεις .
Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκαν τρεις ξεχωριστές δράσεις για τον εορτασμό της πολυγλωσσίας, από το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας με το πολιτιστικό κέντρο εκπαιδευτικών ΠΟΚΕΛ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και το EuropeDirectΠεριφέρειας Θεσσαλίας , τους Συλλόγους Καθηγητών Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας και το Σύλλογο Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Λάρισας στη διάρκεια των οποίων στήθηκε μια μεγάλη γιορτή με πολλά δρώμενα για παιδιά ,με προγράμματα στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, παιχνίδια και πολλά δώρα .

Keywords
Τυχαία Θέματα