Γ. Βασιλακόπουλος: «Το Σερραϊκό μπάσκετ πρέπει να επανέλθει»

00:05 13/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι ο παράγοντας που έχει συνδέσει το όνομα του με το Ελληνικό μπάσκετ.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος υπηρετεί εδώ και δεκαετίες το άθλημα που έχει χαρίσει στην Ελλάδα μοναδικές επιτυχίες κι έκανε τους Έλληνες να το αγαπήσουν και το κάνουν το Εθνικό τους σπορ. Ο ισχυρός άνδρας του Ελληνικού μπάσκετ παραμονές της επίσκεψης του στην πόλη των Σερρών και της βράβευσης του από το Δήμο Σερρών μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών σε μια συνέντευξη

που έγινε το θέμα της ημέρας στην Πανελλαδική αθλητική επικαιρότητα αφού ο πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης πήρε θέση για πρώτη φορά στο θέμα των τελευταίων ημερών στο ελληνικό μπάσκετ, ξεκαθαρίζοντας πως οι κανονισμοί δεν προβλέπουν τον ορισμό ξένων διαιτητών τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις προκηρύξεις και τους κανονισμούς της διαιτησίας.

Αναλυτικά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για:

-Για την επίσκεψη του στις Σέρρες:

«Επίσημα ως πρόεδρος της ομοσπονδίας είχα έρθει πριν από μια εικοσαετία στις Σέρρες αλλά τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκα στην πόλη σας τέσσερις με πέντε φορές για δω φίλους. Δεν ήθελα να δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα όσες φορές ήρθα ενώ έχω επισκεφθεί και το καλοκαιρινό θέρετρο των Σερραίων, την Ασπροβάλτα. Έχω πολύ καλούς φίλους στις Σέρρες όπως τον πρώην βουλευτή σας τον Βασίλη Βασιλακάκη. Με κάλεσαν τώρα τα παιδιά κι έρχομαι πλέον με την επίσημη ιδιότητα».

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος με τον καλό του φίλο Βασίλη Βασιλακάκη σε πολιτική εκδήλωση το Μάιο του 2003

-Για αυτό που είχε πει στην προηγούμενη επίσκεψη του ότι η ομοσπονδία δίνει μεγάλη βαρύτητα στο Νομό Σερρών που έχει πολύ ψηλά παιδιά:

«Βεβαίως, ο Νομός Σερρών έχει ψηλά παιδιά κι έχει δώσει πολλά παιδιά στις Εθνικές ομάδες, τώρα τελευταία έχει χαθεί αλλά βλέπω ότι ξαναγίνεται μια προσπάθεια να επανέλθουν οι Σέρρες στο προσκήνιο και πρέπει όλοι να είμαστε κοντά σε αυτήν την προσπάθεια και να την ενισχύσουμε».

-Για τη βράβευση του από το Δήμο Σερρών:

«Είναι μεγάλη μου τιμή αυτή η βράβευση και θα χαρώ να δω φίλους και τους ανθρώπους του μπάσκετ στην περιοχή. Την ξέρω πολύ καλά την πόλη των Σερρών, είναι ιδιαίτερα όμορφη κι έχει και ωραίους ανθρώπους».

-Για το αν απουσιάζουν οι Σέρρες από το υψηλό επίπεδο στο Ελληνικό μπάσκετ:

«Απουσιάζουν και κακώς απουσιάζουν. Θυμάστε τον Πανσερραϊκό κάποτε. Κι ένας από τους λόγους που έρχομαι εκεί είναι να δω τους ανθρώπους που ασχολούνται και να τα συζητήσουμε από κοντά. Εσείς έχετε βγάλει πρωθυπουργό, δεν μπορείτε να βγάλετε μια ομάδα στην Α1;»

-Για το μπάσκετ στην περιφέρεια:

«Νομίζω ότι η περιφέρεια είναι παρούσα αν και σε επίπεδο εθνικής κατηγορίας δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος διότι συνήθως παίζουν αλλοδαποί και δεν κοιτάνε καθόλου το ντόπιο στοιχείο. Ελπίζω αυτό σιγά σιγά να βελτιωθεί. Έχουν εξαφανιστεί πολλές ομάδες της περιφέρειας γιατί κυριαρχεί ο υπερεπαγγελματισμός και η υπερεμπορευματοποίηση».

-Για το μπάσκετ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη:

«Οι άνθρωποι στην περιοχή φαίνεται δεν έχουν τη δυνατότητα οικονομικά να ανταπεξέλθουν και χρειάζεται ένα σχέδιο όπου και η πολιτεία θα πρέπει να μπει στο πρόγραμμα αυτό, να συμβάλει και να βοηθήσει και οικονομικά αυτούς που αναλαμβάνουν τις πρωτοβουλίες».

-Για τον αν ο Αντετοκούνμπο αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα:

«Ναι, θα είναι στο Παγκόσμιο, θα έχουμε καλή ομάδα αλλά πάντα η προσοχή και το ευχαριστώ και τα συγχαρητήρια θα πρέπει να δίνονται στα παιδιά αυτά που πέτυχαν αυτόν το μεγάλο άθλο διότι περί άθλου πρόκειται αλλά δυστυχώς βλέπουμε καλύπτεται από διάφορες σωματειακές γκρίνιες και δεν προβάλλουμε ακριβώς τα παιδιά αυτά που πέτυχαν το μεγάλο άθλο και τίμησαν παντού το όνομα του Ελληνικού μπάσκετ».

-Για το θέμα των τελευταίων ημερών στο ελληνικό μπάσκετ με τους ξένους διαιτητές:

«Κοιτάξτε, δεν έχουμε απόλυτη αρμοδιότητα σε αυτό. Όποιος δεν πάει καλά, οδηγείται στη μετάθεση. Δεν προβλέπονται ξένοι διαιτητές, να σεβαστούμε τις προκηρύξεις και τους κανονισμούς της διαιτησίας. Αυτά που λένε κάποιοι… Λένε ότι στη VTB παίζουν ξένοι διαιτητές. Μα η VTB είναι πολυεθνικό πρωτάθλημα. Αυτός που τα γράφει αυτά, δεν το ξέρει; Όλα γίνονται με την έγκριση των εθνικών πρωταθλημάτων. Έχουμε καλούς διαιτητές. Αν έρθουν ξένοι, μετά μπορεί να έρθει κάποιος και να πει ότι δεν τους θέλει και αυτό να γίνεται συνέχεια. Θα παίζουμε την κολοκυθιά; Εγώ είμαι υπέρ του ελληνικού μπάσκετ. Πρέπει να είσαι σε όλα τα επίπεδα δυνατός. Και στην διοίκηση, στους παίκτες, στους διαιτητές, στους προπονητές. Δεν είναι δικό μου θέμα, ή της ΕΟΚ. Είναι θέμα της ΚΕΔ, είναι ανεξάρτητη και αυτή έχει την αρμοδιότητα»

Φώτο: eurokinissi.gr

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα