«Φύγαμε» – Η συναρπαστική περιπέτεια κινούμενων σχεδίων ξανά στους κινηματογράφους

01:02 3/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο αδέλφια-ξωτικά έχουν την ευκαιρία να φέρουν τον πατέρα τους ξανά στη ζωή για μία ημέρα, χάρη σ’ ένα μαγικό ραβδί κι ένα ξόρκι που έχει αφήσει πίσω για τα παιδιά του. Έτσι, ξεκινάει μια απίθανη περιπλάνηση, που τους αποκαλύπτει ότι υπάρχει ακόμα μαγεία εκεί έξω. «Φύγαμε», λοιπόν, με την πιο συναρπαστική περιπέτεια κινούμενων σχεδίων, που, από τις 4 Ιουνίου, προβάλλεται ξανά στους κινηματογράφους.

Μία πρωτότυπη ταινία, που φέρνει τη μαγεία στη μεγάλη οθόνη και στη ζωή δύο νεαρών ξωτικών που ζουν μία απρόβλεπτη,

συγκινητική και ξεκαρδιστική περιπέτεια, χάρη σε ένα ξόρκι που πήγε στραβά. Σε ένα σύγχρονο παράλληλο σύμπαν, όπου τίποτα δεν είναι όπως το ξέρουμε, συναντάμε ξωτικά-έφηβους, μονόκερους-χαμίνια, δράκους-κατοικίδια, Κενταύρους-αστυνόμους και πολλά άλλα μυθικά, αξέχαστα πλάσματα. Τη συναρπαστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων σκηνοθετεί ο ταλαντούχος Dan Scanlon (Μπαμπούλες Πανεπιστημίου), που συνυπογράφει το σενάριο.

Διάρκεια: 102’

Από 4 Ιουνίου και πάλι στους κινηματογράφους

Πατέρας και γιοι

«Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από τη σχέση μου με τον αδελφό μου και τον δεσμό μας με τον πατέρα μας, που πέθανε όταν ήμουν ενός» λέει ο σκηνοθέτης Dan Scanlon. «Ήταν πάντα ένα μυστήριο για εμάς. Ένας συγγενής μας έστειλε μία ηχογράφησή του, στην οποία έλεγε απλώς γεια και αντίο. Δύο λέξεις. Αλλά για μένα και τον αδελφό μου ήταν μαγικές».

«Αυτό ήταν το εφαλτήριο» συνεχίζει ο Scanlon. «Όλοι έχουμε χάσει κάποιον και, αν μπορούσαμε να περάσουμε μία ακόμα μέρα μαζί του, θα ήταν μία συναρπαστική ευκαιρία. Ξέραμε ότι, για να πούμε αυτή την ιστορία, έπρεπε να την τοποθετήσουμε σε έναν κόσμο που αυτή η απίστευτη πιθανότητα μπορεί να συμβεί».

Η ιστορία μας συστήνει τον Ίαν, ένα ξωτικό που έχει χάσει τον πατέρα του πριν γεννηθεί. Ανασφαλής και εσωστρεφής, ο Ίαν λαχταρά να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και δύναμη. Είναι σίγουρος ότι αν είχε μεγαλώσει με τον μπαμπά του, θα τα είχε και τα δύο. «Είναι ντροπαλός και άτσαλος» λέει ο σκηνοθέτης. «Τον κάναμε ταίρι με τον ατίθασο και χαοτικό μεγάλο αδελφό, τον Μπάρλεϊ, που όλο του προκαλεί προβλήματα. Ο Μπάρλεϊ θέλει να του μάθει τη ζωή, αλλά ο Ίαν δεν είναι σίγουρος ότι ο Μπάρλεϊ ξέρει για τι πράγμα μιλάει».

Ο Ίαν γίνεται 16 και θέλει πιο πολύ από κάθε άλλη φορά να γίνει καλύτερος, πιο θαρραλέος, πιο πολύ σαν τον μπαμπά του. Οπότε, όταν η μαμά δίνει στα αγόρια ένα δώρο που είχε αφήσει ο πατέρας τους, ο Ίαν βλέπει μια ευκαιρία να αποκτήσει αυτό που ονειρευόταν, να έχει την καθοδήγηση του πατέρα του. «Ο μπαμπάς άφησε ένα γράμμα για τους γιους του μαζί με ένα μυστήριο ξόρκι που τους εξασφαλίζει μία μέρα ακόμα μαζί του. Όταν αρρώστησε, ήθελε να έχει έναν τρόπο να τους ξαναδεί να μεγαλώνουν».

Ο Μπάρλεϊ αρπάζει την ευκαιρία, αφού πάντα πίστευε στη μαγεία. Αλλά το ξόρκι δεν πάει κατ’ ευχήν. «Καταλήγουν να έχουν μόνο τα πόδια του μπαμπά τους, που είναι ολοζώντανα» λέει ο σκηνοθέτης. «Έχουν 24 ώρες για να βρουν τρόπο να τον επαναφέρουν ολόκληρο πριν εξαφανιστεί τελείως».

Συντελεστές

Σενάριο: Dan Scanlon, Jason Headley, Keith Bunin

Σκηνοθεσία: Dan Scanlon

Ακούγονται: Tom Holland, Chris Pratt, Julia Louis-Dreyfus, Octavia Spencer, Mel Rodriguez, Lena Waithe, Grey Griffin, Tracey Ullman, Ali Wong,

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Ανδρέας Καρτσάτος, Δημήτρης Σάρλος, Σοφία Τσάκα, Ζωή Ρηγοπούλου, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Χρήστος Θάνος, Βίνα Παπαδοπούλου, Σοφία Καψαμπέλη, Κατερίνα Γκίργκις, Θανάσης Κουρλαμπάς, Βασίλης Μήλιος

Μοντάζ: Catherine Apple

Μουσική: Jeff & Mychael Danna

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα