Φώτης Κουβέλης: κάλεσμα για στήριξη της προοδευτικής πολιτικής

15:04 2/6/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

«Πράγματι στους 9 μήνες που είμαι στο ΥΕΝ, είναι πολλά εκείνα που έχουν δρομολογηθεί και αποτυπωθεί σαν συγκεκριμένο αποτέλεσμα», σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Χίο, κάνοντας ενδεικτικές αναφορές « στις πολιτικές που υποστήριξαν με συνέπεια

την ανάπτυξη του νησιού, ενισχύοντας τις ακαδημίες ΕΝ σε Χίο, Οινούσσες … έκανε πράγματα που είχε να δει η περιοχή αλλά και γενικότερα τα νησιά για 30 και χρόνια».
Τόνισε ιδιαίτερα ότι είναι η κυβέρνηση που καθιέρωσε το Μεταφορικό ισοδύναμο, ενώ εξασφάλισε τριπλασιασμό των πόρων για την ενίσχυση της νησιωτικής και ειδικότερα της λιμενικής πολιτικής.

Μπορεί να ανατραπεί η διαφορά των ευρωεκλογών

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε λίγο πριν τη συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία , ο κ. Κουβέλης, μαζί με το Συντονιστή της ΝΕ Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Φραγκίσκο Σέργη και το βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη, σημείωσε:
«Πράγματι στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε ένα αποτέλεσμα με 9,3 μονάδες διαφορά.
Πιστεύω βάσιμα ότι αυτή η διαφορά μπορεί να αντιστραφεί, να ανατραπεί.
Διότι ο ελληνικός λαός ψήφισε διαμαρτυρόμενος το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το μήνυμα το οποίο πήραμε είναι ΕΝΑ.
Ο ελληνικός λαός περίμενε από την κυβέρνηση να κάνει πολύ περισσότερα από εκείνα τα οποία έχει πράξει», σημείωσε ο Φ. Κουβέλης.
Στο τι έχει πράξει αυτή η Κυβέρνηση τόνισε ότι:
«Αφησε βαθύ το αποτύπωμα στη Στήριξη των βάναυσα ρημαγμένων κοινωνικών στρωμάτων της χώρας, και αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό μέτρο που έλαβε και υλοποίησε.
«Δεν πρέπει να υποτιμάται το γεγονός ότι έβαλε μέσα στο εθνικό σύστημα υγείας 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας οι οποίοι περίμεναν έξω από τις πόρτες των νοσοκομείων που δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν παροχές υγείας επειδή ήσαν ανασφάλιστοι.
Δεν πρέπει να ξεχνά ο ελληνικός λαός ότι αυτό το διάστημα ελάφρυνε τις ελαφρά αδύναμες διαστρωματώσεις».
«…Εμείς έχουμε ένα προοδευτικό πρόγραμμα σε αντίθεση με το πρόγραμμα της ΝΔ που όπως αυτό ξετυλίχθηκε στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο, και είναι βαθύτατα αντικοινωνικό, φιλελεύθερο και συντηρητικό και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει σχέση με την οποιαδήποτε προοδευτική διεκδίκηση του ελληνικού λαού».

Συνταγματικά προβλεπόμενη η διαδικασία
Σχετικά με τον ορισμό της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι «Η Κυβέρνηση μέχρι και την παραμονή των προσεχών εθνικών εκλογών ασκεί τα καθήκοντά της στο ακέραιο.
Στο πλαίσιο αυτής της νόμιμης, συνταγματικά προβλεπόμενης διαδικασίας προέβη και στις ρυθμίσεις που έχουν σχέση με τον ορισμό , των ανωτάτων δικαστηρίων σχετικά με την ηγεσία τους.
Όλα τα άλλα που διατυπώνονται από την αξιωματική αντιπολίτευση , δεν είναι τίποτα άλλο από αποδεικτικά στοιχεία ότι αυτοί επιχειρούν να χειραγωγήσουν και να ελέγξουν τη δικαιοσύνη.
Εμείς τη διεκδικούμε ανεξάρτητη, ουδέτερη πολιτικά για να μπορεί να κάνει στο πλαίσιο της ανεξαρτησίας της αυτό το οποίο επιτάσσει το Σύνταγμα».

Απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους τους δημοκρατικούς πολίτες σημείωσε:
«Ας αφήσουν το θυμικό και να σκεφθούν τι είναι εκείνο που προσδιορίζει κάθε φορά τη στάση που πρέπει να έχει ο εκλογέας- ο πολίτης.
«Γιατί εμείς τον θέλουμε συμμέτοχο στην ασκούμενη πολιτική και εκείνο που πρέπει να προσδιορίζει την πολιτική του είναι με ποια πολιτική θα πάει και ποια πολιτική θα αφήσει…
«…καλούμε έτσι τον κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη όχι να στηρίξει και να ψηφίσει το ΣΥΡΙΖΑ αλλά να στηρίξει την προοδευτική πολιτική , αυτή που χρειάζεται ο τόπος, η καθημαγμένη κοινωνία, η λεηλατημένη οικονομία, προκειμένου να βαδίσουμε σε δρόμους ουσιαστικής εξόδου και προόδου.
«Ας μας πει ο κ. Μητσοτάκης, συνέχισε, ποιο από τα μέτρα που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ συναντά την αντίδρασή του και την αντίθεση του.
Ενδεχομένως να συναντά το γεγονός ότι δεν επιλέγουμε την κατάργηση του 8ωρου, ότι δεν θέλουμε 7 ημέρες δουλειά για τους εργαζόμενους, ότι θέλουμε να αυξήσουμε τι συντάξεις, ότι δεν θέλουμε να καταργήσουμε τις 120 δόσεις.
Με αυτό τον τρόπο θα εισέλθουν στο κοινωνικό-ασφαλιστικό σύστημα και θα πάρουν σύνταξη χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι είχαν αρρύθμιστες τις ασφαλιστικές τους εισφορές επειδή δεν μπορούσαν οι άνθρωποι να πληρώσουν.
Τώρα με τη διαδικασία των 120 δόσεων, αντιλαμβάνεστε πόσοι θα γίνουν κοινωνοί του ασφαλιστικού συστήματος. Εμείς δεν θέλουμε ασφαλιστικό σύστημα Πινοσέτ, δεν θέλουμε να είναι τρίτος πυλώνας η ιδιωτική ασφάλιση.

Εύσημα σε Λ.Σ.-ΕΛΛ. ΑΚΤ.

Κατά την επίσκεψή του στη Χίο, ο κ. υπουργός είχε συνάντηση με την Λιμενάρχη Χίου και με τα άλλα στελέχη του ΛΣ-Ελ. Ακτ. που υπηρετούν Χίο και Οινούσσες.
«Η λιμενική μας δύναμη είναι εξαιρετικά αξιόμαχη και αποτελεσματική, εξαιρετικά έτοιμη να αντιμετωπίσει όλα εκείνα τα προβλήματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία της θάλασσας και όχι μόνο.
Σχετικά με το προσφυγικό σημείωσε ότι «αυτό που αναγνωρίζουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, η Ευρώπη, είναι ότι η Ελλάδα έχει επωμιστεί τεράστιο βάρος αναφορικά με την αντιμετώπιση της προσφυγικής ροής.
…Καταγράφεται και αναδεικνύεται η συνεισφορά του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής από την παγκόσμια κοινότητα ως πάρα πολύ σημαντική στο να διασώζονται ζωές.
Ταυτόχρονα φυλάσσουμε τα θαλασσινά μας σύνορα και όχι μόνο σε σχέση με την έλευση προσφύγων, κυρίως με όποια εκείνα απειλούν τη χώρα μας και είναι προφανές που αναφέρουμε.
Η Ελλάδα θέλει καλές σχέσεις γειτνίασης με την Τουρκία και με όλες τις άλλες χώρες.
Αυτή η πολιτική της ειρήνης και συνεργασίας δεν σημαίνει υποχώρηση από την αταλάντευτη θέση μας, για την υπεράσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας .
Και πρέπει να σας πω με απόλυτη σαφήνεια και κατηγορηματικότητα ότι το Λ.Σ-ΕΛ. ΑΚΤ. και οι ένοπλες δυνάμεις ξέρουν να κάνουν πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους.

Φραγκίσκος Σεργής, συντονιστής ΝΕ Χίου του ΣΥΡΙΖΑ:
“Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν αναμφισβήτητα κατώτερα των προσδοκιών μας”, σημείωσε ο Φ. Σέργης.
Οφείλουμε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, αλλά και σε αυτούς που μας ψήφισαν το 2015 και σήμερα είναι διστακτικοί, να ανασυγκροτηθούμε και να παλέψουμε.
Το δίλημμα είναι αμείλικτο: πρόοδος ή οπισθοδρόμηση; Διότι αναμετρώνται δύο μεγάλες πολιτικές οικογένειες η παράταξη του σκληρού νεοφιλελευθερισμού και η παράταξη της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αντρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ
Βγήκαμε από μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, χωρίς το αναμενόμενο και προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας, με την παρουσία και ενός υπουργού της κυβέρνησης που έχει σφραγίσει με την βραχύβια παρουσία του το υπουργείο και βρίσκεται εδώ σε μια εσωτερική διαδικασία του κόμματός μας με την οποία ανοίγουμε ένα διάλογο με τους φίλους και τα μέλη μας.

The post Φώτης Κουβέλης: κάλεσμα για στήριξη της προοδευτικής πολιτικής appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα