Φώφη Γεννηματά: “Είμαστε πολύ περήφανοι που εδώ στη Θράκη έχουμε ένα παγκόσμιο παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης Χριστιανών και Μουσουλμάνων.”

20:41 14/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Κομοτηνή επισκέφτηκε σήμερα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά η κ Γεννηματά είχε επαφές με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη και εν συνεχεία συμμετείχε σε σύσκεψη με φορείς της περιοχής σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Λάγο νωρίτερα η κ Γεννηματά προέβη σε δηλώσεις τονίζοντας “ είμαστε πολύ περήφανοι γιατί εδώ στη Θράκη έχουμε ένα παγκόσμιο παράδειγμα ειρηνικής

συμβίωσης Χριστιανών και Μουσουλμάνων, με απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων των πολιτών. Αυτό που δυστυχώς δε συμβαίνει στη γειτονική χώρα την Τουρκία και ιδιαίτερα μάλιστα μετά και την τελευταία ενέργεια σε σχέση με την Αγιά Σοφιά που είναι και πρέπει να παραμείνει ένα σύμβολο παγκόσμιου πολιτισμού που ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα”.Αναφερόμενη στην περιοχή της Ροδόπης η κ Γεννηματά πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια περιοχή με σημαντικά προβλήματα , μια περιοχή όπου το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν και ο Γιώργος Γεννηματάς είχαν σκύψει όχι μόνο με αγωνία αλλά και με προτάσεις και κίνητρα με συγκεκριμένες μελέτες για την ανάπτυξη της. Είναι μια περιοχή που και πάλι δοκιμάζεται από τις άστοχες καθυστερημένες και λανθασμένες αποφάσεις της κυβέρνησης.

Η κ Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στη δεύτερη φάση της πανδημίας έδωσε το μήνυμα και το σήμα της χαλάρωσης και στη συνέχεια πήρε αποφάσεις να κλείσει διόδους χωρίς κανένα σχεδιασμό. Άνοιξε μια δίοδο προς τη χώρα χωρίς προαπαιτούμενα χωρίς να υπάρχει υγιειονομικό πρωτόκολλο και συγκεκριμένες απαιτήσεις με αποτέλεσμα να έχουμε νέα κρούσματα , να υπάρχει σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα και επιπτώσεις στην περιοχή. Η χώρα μας δεν αντέχει νέο λοκ ντάουν και γι αυτό το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είχε προτείνει να υπάρχουν υγειονομικά πρωτόκολλα διμερείς συμφωνίες να είναι υποχρεωτική η αρνητική απόδειξη εξέτασης στον κορονοΙό.πριν μπουν τουρίστες στη χώρα. Και βεβαίως κινητά συνεργεία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με πολλά τέστ.

Ταυτόχρονο τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είναι φανερό ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας των μικρομεσαίων ,του τουρισμού, των αγροτών είναι ανεπαρκή καθυστερημένα και υλοποιούνται με ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση

Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι αναγκάστηκε ο πρωθυπουργός να έρθει στη βουλή για να απαντήσει σε ερώτηση μου και να ανακοινώσει επιπλέον μέτρα.

Από μόνος του αποδέχτηκε ότι τα όσα αποφάσισε η κυβέρνηση δεν ήταν αρκετά και το γεγονός ότι ανακοίνωσε μέτρα για τον τουρισμό μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου δείχνει πόσο μεγάλη ήταν η καθυστέρηση αντίδρασης και το τονίζω αυτό γιατί το που θα φτάσει φέτος η ύφεση και η ανεργία εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το τί θα μπορέσει να σώσει η χώρα.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ κατέληξε η κ Γεννηματά έχει 150 προτάσεις για όλα τα θέματα και για την υγειονομική θωράκιση της χώρας άλλα και για την ανάπτυξη της για να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία, η κυβέρνηση δεν έχει παρα να τις υιοθετήσει”.

φωτο: από την επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στον δήμαρχο

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φώφη Γεννηματά, “Είμαστε, Θράκη, Χριστιανών, Μουσουλμάνων ”,fofi gennimata, “eimaste, thraki, christianon, mousoulmanon ”