Φλώρινα: Σχολικά είδη και τσάντες στους ωφελούμενους ΤΕΒΑ

12:45 16/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη διανομή σχολικών ειδών και τσαντών μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ προχωρούν ο Δήμος Φλώρινας και η Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας σήμερα Τετάρτη, και αύριο Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου. Η διανομή των προϊόντων γίνεται από τις 9 το πρωί έως τις 3.00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Φλώρινας.

Ο Δήμος Αμυνταίου θα διανείμει τα προϊόντα τις επόμενες  μέρες.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα είδη με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του μέλους, της αίτησης

που παραλαμβάνει, και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου (δεν απαιτείται γνήσιο της υπογραφής) και επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.

Οι ωφελούμενοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν της παρακάτω οδηγίες:

1.    Να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στη προκαθορισμένη μέρα και ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS.

2.    Κατά τη ταυτοποίηση και παραλαβή να φορούν μάσκα.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:

• Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας πληρούν τα κριτήρια της υπ’ αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β’1474/28.04.2017) και συμπεριλαμβάνονται στην πλατφόρμα του ΚΕΑ.

• Άστεγοι, που εξυπηρετούνται από αντίστοιχες δομές φιλοξενίας αστέγων (π.χ. κέντρα ημέρας, συσσίτια αστέγων κτλ).

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φλώρινα, Σχολικά, ΤΕΒΑ,florina, scholika, teva