Φλώρινα – Τ. Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: «Άμεση ενίσχυση των αγροτών που επλήγησαν από την κακοκαιρία»

13:36 16/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη λήψη μέτρων για την άμεση στήριξη των αγροτών που επλήγησαν από την κακοκαιρία του καλοκαιριού με χαλαζοπτώσεις και έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες προκάλεσαν ζημιές και προβλήματα στις καλλιέργειες φασολιών και ροδάκινων, μεταξύ άλλων και στη Φλώρινα, στο Αμύνταιο και στην Καστοριά ζητά το τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή του,

μεταξύ άλλων, αναφέρει «για τις ασφαλιστικά καλυπτόμενες ζημιές, θεωρούμε ότι ο ΕΛΓΑ θα τις καλύψει στο σύνολό τους, όπως ορίζει ο κανονισμός του, ενώ για τις μη καλυπτόμενες είναι επιβεβλημένη η στήριξη της πολιτείας, η οποία μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές και παρόλα τα αιτήματα των αγροτών, κωφεύει χαρακτηριστικά.

Μετά από τέσσερα χρόνια ζημιές, που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, το ρωσικό εμπάργκο και τελευταία και στις επιπτώσεις της πανδημίας, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα πρέπει να είναι ικανή ώστε οι αγρότες να συνεχίσουν να παράγουν για το καλό της χώρας και της οικονομίας.

Καλούμε το ΥΠΑΑΤ να μας εκπλήξει -για πρώτη φορά- θετικά και να προχωρήσει, άμεσα, σε μια γενναία στήριξη των αγροτών στις περιοχές που επλήγησαν αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που έχει η χώρα αλλά και το μαξιλάρι των 37 δις. που η προηγούμενη κυβέρνηση, άφησε, αλλά και να ολοκληρώσει όλες εκείνες τις αλλαγές που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε για ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΟΡΘΙΑ.»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα