Έβρος: Στην κορυφή των 8.848 μέτρων του Έβερεστ ετοιμάζεται να πατήσει η Αλεξανδρουπολίτισα ορειβάτρια Κική Τσακαλδήμη

12:48 3/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για την ψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ, στα Ιμαλαία όρη, με στόχο να την κατακτήσει, αναχώρησε, η Εβρίτισσα ορειβάτρια, Κική Τσακαλδήμη, η οποία είναι και η πρώτη Ελληνίδα που συμμετέχει στην πρώτη γυναικεία εθνική αποστολή στο Έβερεστ.

Η Κική Τσακαλδήμη , αναχώρησε για το Καταμαντού του Νεπάλ, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον εκπαιδευτή της Satyabrata Dam τους δύο Sherpa της αποστολής Higher Than Everest,

ενώ παράλληλα έχει στο πλευρό της, την Ελληνική Ομοσπονδία Αναρρίχησης και Ορειβασίας , τον Ορειβατικό Σύλλογο Κομοτηνής, στον οποίο είναι μέλος αλλά και τους χορηγούς της. «Έχω δώσει το 100% του εαυτού μου στην προετοιμασία μου και θα δώσω επίσης το 100% του εαυτού μου όταν θα φτάσω εκεί, είμαι σίγουρη πως αν μας θέλει λίγο η τύχη θα πετύχουμε στο εγχείρημα» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας η ορειβάτρια από την Αλεξανδρούπολη. Η ίδια κατά το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στο Εκουαδόρ προκειμένου να προπονηθεί σε μεγάλα υψόμετρα, καθώς όπως είπε οι καιρικές συνθήκες στα Ιμαλαϊα είναι ιδιαίτερα σκληρές για το ανθρώπινο σώμα, με θερμοκρασίες ακόμα και 40 βαθμούς υπό τους μηδενός και απαιτείται καλή κατάσταση σώματος και μυαλού. «Δεν πρέπει να επιλέγουμε μόνο μέτριες αποφάσεις, πρέπει να τολμήσουμε πιο δύσκολα πράγματα, να δουλέψουμε και να πιστέψουμε σε αυτά ώστε να τα πετύχουμε» είπε η κ. Τσακαλδήμη. Η επιχείρηση αναρρίχησης θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 21 Μαϊου, περίοδο κατά την οποία θεωρητικά οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκότερες, ενώ η προετοιμασία θα διαρκέσει περίπου 40 ημέρες.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα