Έβρος: Με 32 μετάλλια «έκλεισε» το 2017 για τον «ΚΟΤΙΝΟΣ»

19:27 15/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνολικά 32 μετάλλια και πολυάριθμα ατομικά και πανελλήνια ρεκόρ σε κολύμβηση, επιτραπέζια αντισφαίριση και στίβο, μετρά για τη χρονιά που πέρασε, ο «ΚΟΤΙΝΟΣ», ο μοναδικός Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ στον νομό Έβρου.

«Η μεγαλύτερη επιτυχία μας είναι ότι στα επτά χρόνια ύπαρξης μας, ξεπερνάμε τους εκατό αθλούμενους. Αυτό σημαίνει ότι πείσαμε τον κόσμο με αναπηρία να βελτιώσει την υγεία του», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Τοπτσή. Από την πλευρά

του ο αντιπρόεδρος, Ειρήναρχος Κεμανετζής, είπε χαρακτηριστικά, «εκτιμούμε ακόμα και το μισό βήμα που γίνεται προς την κατεύθυνση της στήριξης του Συλλόγου, όμως προσπαθούμε πάντα για το κάτι περισσότερο».
«Πολύ σημαντική χρονιά, γεμάτη επιτυχίες» χαρακτήρισε το 2017 και η Δάφνη Δεληγιάννη, προπονήτρια του «ΚΟΤΙΝΟΣ» στην κολύμβηση και την επιτραπέζια αντισφαίριση.

Σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος στην Αλεξανδρούπολη, βράβευσε τους αθλητές-μέλη του οι οποίοι κατέλαβαν μία θέση στο βάθρο των νικητών σε πανελλήνιους αγώνες. Τιμητικές πλακέτες δώρισε και στους Εβρίτες αθλητές κολύμβησης που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο και σε παγκόσμια πρωταθλήματα κολύμβησης, Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη και Δημήτρη Καρυπίδη. «Γενικά ο αθλητισμός είναι η καλύτερη διέξοδος για τον άνθρωπο, κατά πόσο μάλλον για ένα άτομο με αναπηρία, που του δίνει την ευκαιρία να εξασκήσει σώμα, μυαλό, να του δώσει εμπειρίες, συγκίνησης και δυνατότητες κοινωνικοποίησης» είπε σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Καρυπίδης.

Επίσης βραβεύτηκαν πολίτες και εκπρόσωποι συλλόγων για την προσφορά τους και τη στήριξή τους προς τον Σύλλογο.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου
Φωτογραφίες:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα