Έβρος: «πρωτοφανής αδιαφορία της κυβέρνησης για αποζημιώσεις κάθετου άξονα» λέει ο Αν. Δημοσχάκης

12:56 12/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για « πρωτοφανή αδιαφορία που δείχνει η κυβέρνηση αναφορικά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών των αποζημιώσεων, λόγω απαλλοτριώσεων στον Κάθετο Άξονα «Αρδανίου – Μάνδρας» , κάνει λόγο σε γραπτή ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή προς του υπουργούς Υποδομών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Όπως αναφέρει, «οι κάτοικοι του οικισμού του Αρδανίου έχουν φτάσει στα όριά τους καθώς εδώ και 6 χρόνια οι ιδιοκτήτες δεν έχουν αποζημιωθεί ούτε για την επίταξη

ούτε για την απαλλοτρίωση, ούτε για την χαμένη σοδειά τους». Επίσης, σημειώνει πως παράλληλα, «έχουν χάσει έσοδα από την μη καλλιέργειά των εκτάσεων και από την μη δήλωσή τους στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ενισχύσεων (Ο.Σ.Δ.Ε.) με συνέπεια την απώλεια της εξισωτικής αποζημίωσης και της ετήσιας αποζημίωσης, με την τιμή να κυμαίνεται από 33 έως 100€/στρέμμα». Τέλος, ζητά να ενημερωθεί σε ποιες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν οι δύο υπουργοί, προκειμένου «να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες», όπως και ποια μέριμνα θα ληφθεί από πλευράς υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, «για τους αγρότες που δεν έχουν αποζημιωθεί για την χαμένη σοδειά τους».

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα