Ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα – Απειλή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας (video)

21:12 28/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στήριξη και αλληλεγγύη σε Αθήνα και Λευκωσία εξέφρασε το άτυπο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών, καλώντας την Άγκυρα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές να τερματίσει τις παράνομες ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, παρουσίασε σύμφωνα με πληροφορίες, στους Ευρωπαίους υπουργούς, τη λίστα επιλογών για πιθανές κυρώσεις προς τη γείτονα οι οποίες θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής 24-25 Σεπτεμβρίου.

Ενδεικτικό στοιχείο για το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για τις εξελίξεις και την εκτόνωση

της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε τηλεφωνικά εκ νέου τον Έλληνα πρωθυπουργό, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τού είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της και τα συμφέροντά της παντού, όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Κύπρος-άσκηση: Φωτο ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΕΦ Κύπρου/STR

Στη «θερμή» περιοχή

Η Άγκυρα διατηρεί το ερευνητικό της μέσα στην περιοχή της νέας navtex εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας κι αυτή την ώρα προσεγγίζει το δυτικότερο άκρο της περιοχής που έχει δεσμευτεί παράνομα από την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο άμυνας της Κύπρου και η Εθνική Φρουρά αποδέσμευσαν ένα πολύ εντυπωσιακό βίντεο από την πρώτη άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ».

Μάλιστα το οπτικό υλικό σημειολογικά ξεκινά με τα ελληνικά F-16 της 336 Μοίρας που μεταστάθμευσαν στην Πάφο.

Ακολουθούν τροχοδρομήσεις και απογειώσεις των γαλλικών Rafale αλλά και η ανάπτυξη των αντιαεροπορικών συστημάτων που διαθέτει η Εθνική φρουρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα